ZV_nieuwsbrief
Dag explorer
Lieve mensen,

En overal steken de vroege voorjaarsbloemen hun kopjes op. Ik heb sneeuwvlokjes en krokusjes al bloeiend en de belofte van narcissen, hyacinten en blauwe druifjes. Ik vrees dat de tulpjes meer geschikt zijn voor een kabouter tuin, maar elk beetje kleur is welkom.
Het is al zo duidelijk langer licht...dat geeft altijd hoop op betere tijden.
Ik heb weer zin in de tuin en kijk uit naar het schrijven van de nieuwsbrief vanaf het terras.
Omdat ik zelf niet met PSP 2023 werk, kan ik daar uit eigen ervaring ook niets over melden. Op het internationale PSP bord kan ik niets vinden dat er echt uit springt.
Gebruikers hebben altijd problemen met PSP en heel vaak zijn dat filter problemen, maar ook voor hen die PSP gebruiken om logo's, banners etc. te ontwerpen. Dat zijn geen problemen die je als creatieve PSP gebruiker tegen komt.

Ik heb daarom niets te melden over PSP.

De mailtjes die binnen komen zijn voor 99% over filters en niet over PSP 2023. Ik krijg het gevoel dat er heel weinig lezers met PSP 2023 werken.

Is dat wel het geval en kom je dingen tegen, laat het me dan weten. Ik kan het vermoedelijk niet oplossen als het specifiek voor PSP 2023 is, maar ik kan wel kijken of er op het internationale forum iets over gezegd wordt.
Maar jouw vragen en de eventuele oplossingen die ik kan vinden, kun je weer anderen helpen. Ik zet ze dan in de volgende nieuwsbrief.

Voor vragen over andere versies zit ik nog steeds op dezelfde plek :-)

Ik werk nog bijna dagelijks met PSP omdat ik het na al die jaren gewoon gewend ben. En er zijn een paar functies, zoals de toverstaf, die ik in PSX mis.

Ontdekkingsreis
Ik ben nog elke dag bezig om ontdekte mogelijkheden te oefenen, zodat ik onthoud waar de functie of mogelijkheid zit en hoe te gebruiken.
Wie op https://zantarasvision/foto/photoscape kijkt kan zien dat er weer een aantal lessen zijn bijgekomen.
Terwijl ik de les over Achtergronden aan het schrijven was, ontdekte ik dat wat ik dacht dat bij de Pro versie hoort, ook in de gratis versie kan. Zo leer ik nog elke dag.
De les over Lagen moet nog worden aangevuld, want het komt nog niet duidelijk naar voren wat het nut van lagen in PSX is.

YouTube kanaal
Ik heb nu ook een YouTube kanaal geopend met clips over PSX, die als aanvulling op de lessen dienen.
De banner met link staat onderaan deze nieuwsbrief.

Support voor PSX
Ik heb helaas moeten constateren dat het niet waarschijnlijk is dat er nog verdere ondersteuning komt voor PSX. De app is via de Microsoft Store te downloaden, maar mailtjes naar de maker worden niet beantwoord en er is ook geen nieuwe update.
Voor de werking van PSX maakt dat niet uit. De originele versie werkt ook nog steeds in de nieuwste Windows 11, dus met wat er nu beschikbaar is, kunnen we allemaal nog jaren vooruit.
Voor wat betreft support, er zijn heel veel instructiefilmpjes voor PSX die in het programma zitten en er zitten geen "bugs" in, waardoor het programma niet goed zou werken, zoals PSP dat nog wel eens heeft.

Voor vragen, kun je mij proberen via het nieuwe contact formulier, speciaal voor vragen over PSX. De banner met link naar het contactformulier staat onderaan.

Vraag
Ik ben erg benieuwd wie de overstap naar PSX heeft gemaakt of denkt dat te doen of dat mensen gewoon met oudere PSP versies blijven werken. Dat vertelt mij of ik over PSX blijf schrijven of dat ik alleen een aantal lessen over mogelijkheden schrijf of ook creatieve lessen.
PSX is minder gericht op lessen zoals PSP easy-tags, bijvoorbeeld. Het programma is vooral geschikt om foto's te bewerken en om wenskaarten of tags te maken. Leuk om met WhatsApp te versturen of in een Facebook bericht.
Maar je kunt ook zelf achtergronden maken en daar tubes in zetten en accenten plaatsen. Er zitten veel randen en fotolijsten bij, ook bij de gratis versie.

Dus mijn vraag is vooral of er interesse is in creatieve lessen voor en met PSX.
Dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende nieuwsbrief.
ZV_groetjes
ZV_banner2022
ZV_foto
ZV_pspgids2
ZV_zantarassharebanner
ZV_youtube-1
ZV_contact
Abonnees op deze nieuwsbrief: 263
©Zantara2023
Email Marketing Powered by MailPoet