Versienummer voor Update 1 > 24.0.0.113
Versiennummer na Update 1 > 24.1.0.27

In deze les
(klik op een link hieronder om gelijk naar het gewenste onderdeel te gaan)

A. Doel van de les
B. Download
C. Voorbereiden
D. In deze update
E. Downloaden en installeren
F. Na het updaten

Doel van de les

 •  Downloaden en installeren van Update 1 voor PSP 2022

Download

 • Download de update via de update pagina voor PSP 2022 van Corel en niet via het update scherm in PSP zelf. De praktijk in eerdere versies heeft geleerd dat er nog wel eens problemen zijn met updaten vanuit PSP zelf. Die problemen zijn er niet als je het bestand download via de updatepagina. Bovendien heb je zo het bestand bewaard, mocht je PSP 2022 nog een keer opnieuw moeten installeren.
  Klik op Sluiten en ga naar de update pagina van Corel

Voorbereiden

Sla eerst het werkvlak dat je voor PSP 2022 gebruikt op. Hiermee worden aanpassingen aan de Gereedschapsbalk en, bijvoorbeeld, je eigen werkbalk bewaard.

 • Bestand > Werkvlak > Opslaan
 • Sla je werkvlak op in de map Werkvlakken.
  Die kun je terugvinden in DOCUMENTEN\Corel PaintShop Pro\2022 > Werkvlakken. PSP verwijst al automatisch naar die map, dus daar hoef je niets voor te doen. Als je zelf ook een map Werkvlakken hebt gemaakt, dan sla je je werkvlak daar op.

In deze update

Klik op de afbeelding voor volledige grootte

Een aantal belangrijke wijzigingen en oplossingen

 • PSP 2022 is nu geschikt voor Windows 11
  Dat was tot nu toe niet het geval. Gebruikers in andere delen van de wereld die al van Windows 11 gebruik kunnen maken, gaven aan dat PSP 2022 er niet in werkte. Dat is kennelijk nu opgelost. Dit betekent niet dat de filters die in PSP 2022 onder Windows 10 werken, dat ook in Windows 11 zullen doen. De uitrol voor Windows 11 begint in december en duurt tot in het voorjaar van 2022. Als jouw pc/laptop geschikt is voor Windows 11, dan krijg je die vanzelf. Wees er niet te haastig mee.

Downloaden en installeren

 1.  Sluit alle open PSP versies af
 2. Ga naar de Update pagina van Corel en zoek PSP 2022
 3. Klik op de blauwe knop DOWNLOADEN en sla het bestand op in de map waar je aankoopbestanden van PSP 2022 staan
 4. Dubbelklik op het gedownloade bestand PSP2022_Update1.exe en volg de instructies. Het updateproces duurde op mijn vrij nieuwe pc ongeveer 10 minuten
 5. Als het updaten is voltooid en je klikt op de knop Voltooien, dan wordt er automatisch een pagina in je browser geopend om je te bedanken voor het updaten. Daar hoef je niets mee, die kun je gelijk wegklikken.

Hieronder 3 voorbeelden van het het updateproces eruit ziet.

Na het updaten

Start nadat het updateproces is voltooid PSP 2022 op.

Je krijgt dan eerst een paar keer een scherm te zien dat er dubbele bestanden voor materialen zijn gevonden. Klik gewoon op OK

 • Klik helemaal bovenin op Help > Info
 • Vergelijk jouw versienummer met het rechter voorbeeld helemaal bovenaan deze les. Heb je de Pro versie en niet de Ultimate versie, dan is het versienummer anders.

En er is nog iets anders.

Als je helemaal links bovenin kijkt waar het versie nummer staat, dan is er opeens een icoontje bijgekomen.

Dat icoontje moet duidelijk maken in welk werkvlak je bezig bent: Compleet, Essentials, Fotografie of Sea-to-Sky (dat laatste alleen in de Ultimate versie)

Werkvlak Compleet
Werkvlak Essentials
Werkvlak Fotografie
Werkvlak Sea-to-Sky

Ik lees op het internationale Corel Forum (Engelstalig) dat er problemen zijn geweest bij het installeren van de update. Bij sommigen was er een fout in de downloadlink, bij andere gaf de installatie problemen.

Ik heb geen enkel probleem ondervonden bij de download en installatie van Update 1 en nog geen problemen bij het gebruik van PSP 2022 na de update.

©Zantara2021
16.10.2021