PSP Technieken

In dit onderdeel vind je de lessen die je wegwijs maken in PSP en de mogelijkheden daarvan.

Naast de bekende technieken vind je hier ook lessen waarin wordt uitgelegd hoe het anders en vaak sneller kan. Een voorbeeld daarvan is werken met je rechter muisknop.

 • Dag Irene,

  Er is iets helemaal fout gegaan met dit discussie systeem. Ik heb nooit bericht gehad van jouw reactie. Mijn excuses hiervoor.
  Ik ben blij met je reactie.
  Ik ben, op dit moment, bezig met een les over filters die echt niet meer werken. Ik kom erachter dat bij de een een filter wel werkt en bij de ander niet.
  Mura Meister Perspective Tiling werkt bij mij zonder problemen in Windows 10 zonder Fall Creators Update en PSP 2018.
  Ik heb wel een idee waarom dat is, maar ik moet heel goed na gaan denken over een uitleg die niet te technisch is.

  De les komt eraan, maar dank je voor het meedenken.

  Groetjes van
  Zantara

  • Irene Van Dam

   Hoi hoi, ik hoop dat je het probleem kunt vinden. nu kijk ik bij lessen, welke filters gebruikt worden. is er een hopeloos geval tussen, dan grijp ik terug naar X7. maar verder raak ik aardig gewend aan 2018. hopelijk zien we elkaar binnenkort weer eens, als je het minder druk hebt 😉

   • Hallo Irene,
    Deze keer hoef je geen weken op antwoord te wachten. De reden van het probleem heb ik niet kunnen vinden en lijkt nog steeds te bestaan. Ik heb geen bericht van jouw reactie gekregen. Maar als admin heb ik toegang tot een bedieningspaneel en daar kan ik ook reacties op zien binnenkomen. Mezelf dus aanleren om dat elke dag te checken.

    Wat filters aangaat, denk ik dat 2018 een van de gunstige uitzonderingen gaat worden voor mij. PSP X7 was dat ook, X8 was een ramp, X9 ook wel goed, maar met 2018 heb ik zowel 32-bit filters als 64-bit filters werkend, zonder problemen.

    Ik vind dit , na een aantal maanden gebruikt te hebben, een hele fijne versie, hoewel er nog wel een flink aantal fouten in de software zit.

    Wat de drukte aangaat…Stuur me een appje….tijd maak je meestal 🙂

    Groetjes van
    Zantara

    • Irene Van Dam

     niet werkende filters vind ik intussen wel ‘best’ en anders geef ik er wel mijn eigen draai aan 😉 uiteindelijk zijn het er maar een paar, dus ik kan er wel mee leven 😉 maar is natuurlijk wel beter als alles het gewoon doet 😉 Yup, app je binnenkort wel, behalve maandagmiddag zijn we er meestal wel.

 • saskia

  Hallo, ik heb psp x7 en niet alle filters werken, bij enkele krijg ik een scherm te weinig geheugen instelingen, ga naar windows enz. maar in x en x2 werkt alles

  • [REACTIE AANGEVULD]
   Hallo Saskia,

   Inmiddels is het probleem met insteekfilters in X7 opgelost met het uitbrengen van Servicepack 1 door Corel.
   Informatie over Servicepack 1 kun je hier vinden:

  • http://zantarasvision.nl/psp-x7-servicepack-1
  • Groetjes van
   Zantara

 • Bonjour Zantara ,

  Bravo pour votre site, j’ai une demande à vous faire, j’ai PSP X7 mais voilà certains filtres ne veulent pas fonctionner ( Filtre Muras Meister- VDL) quand je clique dessus, ils disent violation.

  Pourtant dans PSP XVI et d’autres versions, ceux fonctionnent sans problème, si vous pouviez m’aidez ce serais gentil, bon dimanche.

  Amicalement.
  Mariette.

  • Bonjour Mariette ,

   Merci pour votre compliment.

   Les filtres Mura Meister et VDL peuvent être importés dans Filters Unlimited .
   C’est aussi la façon dont les filtres à X7 PSP .

   Amicalement,
   Zantara

 • Stoffer Tienstra

  Ik zie bij Filters unlimited 2.03, na installatie op een externe schijf niet het beeld, zoals u dat laat zien. Ik kan niet importeren.