Links gecheckt op:
28.04.2024

Op deze pagina vind je links naar andere PSP (lessen)sites en sites  waar je eigen gemaakte materialen kunt downloaden. De sites zijn (bijna) allemaal kindvriendelijk en de meeste zijn ook recent bijgewerkt.

Www., http:// en https://

Sommige, oudere, PSP sites, hebben nog een link die met “www” of “http://” begint. Die websites hebben de overstap naar https:// niet gemaakt.

Dat wil niet zeggen dat ze niet veilig zijn!

Bij sommige website providers moet je extra betalen om dat slotje te krijgen. Dat makers van oudere sites dat er niet meer voor over hebben, kun je misschien begrijpen. Maar voor de overstap kon je er ook veilig naar toe.

Sites die wel die overstap hebben gemaakt zijn herkenbaar aan een slotje links van de link van de website.

Mijn banner op jouw vriendenpagina?

Download dan de banner hierboven door er met je rechter muisknop op te klikken. Kies “Afbeelding opslaan als…” of iets dat daar op lijkt en sla de banner op.

Banner delen?

Stuur me een berichtje via het formulier onderaan deze pagina en laat me weten wat jouw website link is en waar ik je banner kan downloaden.
Heb je een Facebook groep en wil je op deze pagina vermeld staan? Stuur de link van jouw groep en waar ik de banner kan vinden. Ik ben zelf geen lid van Facebook.

Nieuwe banner?

Heb je zelf een nieuwe banner? Gebruik dan ook het formulier hieronder om me te laten weten  waar ik de nieuwe banner kan downloaden

Links zijn getest in de browsers: Firefox, Brave, Chrome, Opera en Edge

Updates

Niet meer actief of bereikbaar:

  • PSP Marga
  • Oudje.nl
    Deze site die zich vooral op techniek en tips voor PSP richtte, gaf mij de inspiratie voor wat  ik met Zantara’s Vision wilde doen. Deze site is vele, vele jaren in de lucht geweest.
  • Vivianne PSP Design
  • Vonne’s PSP Blog is niet meer bereikbaar
  • Internationaal Corel Forum – per 12.02.2024

Toegevoegd of gewijzigd:

Overzicht van sites met lessen zonder filters.
Kijk verderop op deze pagina

Het Internationale Corel forum dat sinds 2005 werd opgericht, is per 12 februari 2024 uit de lucht.

Er is inmiddels een nieuw forum dat over PSP en Video Studio gaat. Het is een initiatief van het team dat ook actief was op het oude PSP bord op het internationale forum.
De link staat hierboven. De voertaal is Engels. Registeren lukt het best in de browser Edge, zonder add-ons.

PSP Vrienden A - L

Klik op de banners om naar de betreffende site te gaan

Deze site is al jaren in de lucht. Claudia heeft ook lessen van voormalig lessenschrijfsters onder haar hoede genomen, dus er is heel veel aanbod.
Een hele bijzondere (PSP) site met prachtige lessen, maar ook geweldig leuke (kinder) verhaaltjes.
Mooie site met veel lessen. Annie biedt ook prachtige maskers en tubes aan. Neem eens een kijkje bij haar zelfgemaakte html-site.
Elly's site is al jaren in de lucht. Op haar site kun je heel veel prachtige lessen vinden. Daarnaast biedt zij materialen aan en geeft ze tips en tricks over PSP. Wil je even wat anders dan PSP, dan biedt Elly voor muziekliefhebbers ook een gedeelte, voor mensen die van gedichten houden, heeft ze gedichten. Kortom, zeker een bezoekje waard.
Prachtige, helemaal vernieuwde, site met heel veel mooie lessen, tubes en nog veel meer
JumboJetje heeft geen PSP lessen meer, maar haar site met PhotoShop en GIMP lessen is zeker een bezoekje waard.
Mooie, zelf ontworpen, website met een variatie aan lessen, maar ook tips en tricks voor PSP. Er zijn ook mild erotische lessen, maar zo smaakvol dat ik de site toch opneem bij mijn PSP vrienden.
Design PSP is een samenwerkingsverband tussen Keetje en Karin. Beide zijn heel bekende namen in de PSP wereld. De site biedt een heel uitgebreide collectie aan lessen, waaronder prachtige animatielessen.
Lydia PSP lessen
PSP Lessen Lydia is een site met lessen met bijzondere tubes, veel animaties en ook Out-of-Bound lessen. Daarnaast zijn er ook lessen die zonder filters zijn gemaakt.

PSP Vrienden K - Z

Eigen lessen, waaronder mooie animatielessen. De lessen zijn duidelijk beschreven en dus voor zowel beginnende als meer gevorderde PSP-enthousiasten te maken. Kijk ook eens bij haar EasyTag website
Mooie, duidelijke, site met vertalingen, eigen creaties en heel veel, duidelijk beschreven, lessen
Blog-stijl PSP site met allerlei lessen. De meest recente zijn easy-tags, de wat oudere lessen heel gevarieerd. Misty heeft verschillende sites
Mooie site met verschillende PSP lessen. Deze site en de lessen hebben een heel eigen sfeer en stijl. Er is aandacht voor animatielessen, taglessen en nog veel meer.
Een besloten Facebook groep om gezellig met elkaar PSP ervaringen en creaties te delen. Omdat ik zelf geen FB account heb, kan ik geen verdere beschrijving geven.
Mooie site met veel, gevarieerde lessen en zelfgemaakte tubes. Lessen zijn overzichtelijk met voorbeelden gesorteerd.
Leuke site met (18+) tag lessen, blend lessen en eigen gemaakt PSP materiaal. Dit is een Google site, dus je moet inloggen met jouw Google account om toegang tot de site te krijgen.
Een nieuwe, frisse, banner voor een site die een groot aanbod aan lessen biedt. Zeker de moeite waard om eens te bezoeken
Mooie, zelfgemaakte html site met een variatie aan lessen. Daarnaast biedt Ri@ zelfgemaakte tubes aan
Deze site is al jaren actief. Een eigengemaakte html site met veel lessen en eigen maskers en tubes
Mooie, verzorgde site met een variatie aan lessen die duidelijk beschreven zijn. Rinie deelt haar site met een andere lessenschrijfster die een eigen aanbod van gevarieerde lessen biedt.
Een van de langst bestaande sites met PSP lessen. Je kunt hier een select aantal lessen vinden, waarbij de kwaliteit en de aandacht voor techniek voorop staat. Sonja heeft een heel eigen stijl ontwikkeld en hoe veel of hoe weinig ervaring je ook hebt met PSP, je kunt hier veel leren.
Prachtige site van een Vlaamse collega met heel veel eigengemaakt materiaal en mooie, duidelijke, lessen
Mooie, verzorgde site met een variatie aan lessen die duidelijk beschreven zijn. Rinie deelt haar site met een andere lessenschrijfster die een eigen aanbod van gevarieerde lessen biedt
Deze site bestaat al vele jaren. Er zijn leuke lessen, ook zonder filters en er is een Facebook groep
Wie van animatielessen houdt, kan hier zijn/haar hart ophalen. Maar je kunt er ook tag- en blendlessen vinden. De site wordt niet meer bijgehouden, maar is toch zeker nog een bezoekje waard
Annemarie is al vele jaren actief onder de naam Wtk Design. Naast eigen lessen kom je hier ook lessen tegen van andere schrijfsters.

PSP Forum vrienden

Dit forum bestaat al vele jaren. Het is een groot forum met een enorm aanbod van lessen. Daarnaast ook genoeg ruimte voor een babbeltje of een wat serieuzer onderwerp.
Forum over PSP en andere Corel producten. Dit is de voortzetting van het oude internationale forum dat nu uit de lucht is.
Klein, maar gezellig PSP forum die lessen linkt van Zantara's Vision
Actief PSP forum met voor elk wat wils, zoals opdrachten.
Dit forum bestaat al jaren. Actief meedoen wordt op prijs gesteld

Internationaal

Heel veel tips over en voor PSP. Voorbeeldbestanden om mee te oefenen. Het gedrukte boek kan via Amazon worden gekocht
Frans blog met heel veel tubes
Mooie site met heel veel boeiende lessen. Vooral aandacht voor de techniek van PSP. Engelstalig, maar zeker een bezoekje waard.

PSP Materialen

Links naar sites waar je gratis, eigengemaakte, materialen kunt downloaden.
Maak je gebruik van het materiaal, laat de bestandsnaam ongewijzigd en verwijder ook geen watermerken. Ook aandacht voor een app, waar ik al jaren mee werk

Prachtige stand-alone software of als insteekfilder in PSP om maskers, achtergronden, effecten, logo's en nog veel meer mee te maken. Met de demo kan heel veel
Heel veel dierentubes
Mooi opgezette site met heel veel tubes en creaties
Hele aparte tubes, duidelijk gerangschikt op onderwerp
Eindeloos veel tubes, duidelijk gerangschikt op onderwerp
Mooie tubesite met een uitgebreide variatie van tubes, duidelijk op categorie gerangschikt
Een Google groep waar schone tubes worden gedeeld, waaronder die van Liza (van Liza's Tube Wereld)
Heel veel tubes, waaronder meer dan 500 vrouwentubes
Heel bijzondere site met veel tubes, maar ook maskers, scrapkits en nog veel meer

Lessen zonder filters

Vanaf PSP 2021 zijn er al veel vertrouwde filters die niet meer werken. Vanaf PSP 2023 zijn alle filters die niet 64-bits zijn, niet meer te gebruiken. Heb jij PSP 2023 en wil je daarin toch bestaande lessen maken, of maak je gewoon graag lessen zonder filters, dan vind je hieronder een overzicht. En kijk ook eens op deze site. Daar staan veel lessen die zonder filters zijn gemaakt.

Sites staan op alfabetische volgorde.

Weet je een les zonder filter of heb je er zelf een geschreven?
Stuur me dan een berichtje via het Contactformulier met de link naar de les.

Colinda PSP DesignFunny Day  (veel easy-tag lessen zonder filters)
DesignPSP.nlLessen zonder filters – Overzicht
Lydia’s PSP LessenLessen zonder filters – Overzicht
Moonlight AngelMerry Christmas (animatieles)
PSP MagnefiqueZen
PSP Sensation ForumLessen zonder filters – Overzicht
Vika PSP DesignBeau.ti.ful
Wilma’s PSP StekkkieDaisy

In Memoriam

Banners en links naar sites waarvan de maker niet meer onder ons zijn. Sommige lessen worden nu gehost door andere sites. Sarah’s Droomwereld heeft geen (door)link meer. Maar uit respect blijft haar banner en mijn uitwerking van een van haar lessen op deze pagina behouden.

Sarah's Droomwereld was, tot voor kort, een van de oudste PSP sites op het internet. De lessen van Sarah hebben veel bijgedragen aan mijn eigen interesse voor PSP en het schrijven van lessen. Helaas is Natasha, die de site oprichtte en de lessen schreef, in 2007 overleden. Bij de linkcheck in juli 2021 bleek dat de site niet meer bereikbaar is. Ik laat haar banner en de uitwerking van haar les als herinnering staan.
Ballet. Ooit een van mijn favoriete lessen van Sarah’s Droomwereld. Dit waren de eerste lessen die ik met Jasc PSP 5 maakte.
Meta was, met haar site Meetje's PSP ook een van de mensen van het eerste uur. Ze schreef talrijke lessen die een plezier zijn om te maken. Helaas overleed zij in 2013. De website is niet meer actief. Vijf jaar lang heeft ASD Webdesign haar lessen bewaard, maar deze site is nu helaas ook niet meer actief. Gelukkig worden de lessen nu gehost door Claudia van HappyRataplan. Klik op Meetjes banner om naar de lessen op Claudia's site te gaan
Dit is mijn uitwerking van de les Kinanya van Meetje. De les wordt nu gehost HappyRattaplan. Klik op mijn uitwerking om naar de les te gaan.
Liza overleed helaas in 2012. Haar familie laat haar site voortbestaan. Liza maakte mooie en aparte tubes. Niet alle tubes zijn nog te downloaden, maar de meeste wel. De moeite waard als je net even iets anders voor je les wilt gebruiken
Rooske is helaas in 2021 overleden. Haar prachtige materiaal bestaat nog via Wieskes site. Klik op de banner om naar de site te gaan. Haar lessensite bestaat ook nog. Die kun je terugvinden onder de PSP vrienden

Uitwisseling website links en banners

Mijn banner staat bovenaan deze pagina. Klik er met je rechter muisknop op en kies “Afbeelding opslaan als”.

Dit mag ook je PSP naam zijn
Wat is de link van jouw website
E-mail adres waarop jij bereikbaar bent
Waar kan ik jouw website banner downloaden?

Loading