vrijdag, september 20Heb je een vraag over PSP? Stel ze op PSP Vraagbaak!

PSP Vrienden

Links gecheckt op: 10.09.2019

Op deze pagina vind je links naar andere PSP sites en blogs en naar sites en blogs waar je eigengemaakte materialen kunt downloaden.

Wil je mijn site linken op jouw PSP vriendenpagina?
Klik met je rechter muisknop op de banner hierboven en kies “Afbeelding opslaan als” of iets soortgelijks in jouw browser.
Heb je nog een oude banner van mij (van voor 2018) dan zou ik het fijn vinden als je die wilde vervangen door deze. Dank je wel voor de moeite.

Heb je mij gelinkt en zie je jouw link of banner niet terug op deze pagina?
Geef in een reactie onderaan de pagina de link naar jouw site en de banner, of de locatie waar de banner kan worden gedownload.

PSP Lessen Sites
Klik op de banners om naar de betreffende site te gaan.

NIEUWS

 • Niet meer actief:
  • Astrid Design is helaas niet langer actief. De site is vele jaren in de lucht geweest
  • Adriana PSP – niet meer actief
 • Toegevoegd:
  • PSP Paradise – Forum
  • Jeanne Tube Design – Tubes
  • Elly D – Tubes

PSP Vrienden A – L

Claudia's PSP Stekkie
Een verzameling van websites en groepen, waarin alles draait om PSP. Veel gevarieerde lessen, maar ook eigengemaakte tubes. Op de lessensite vind je ook vertaalde lessen.

Corry Creatief
Een bijzondere site, met heel veel lessen. Er zijn veel lessen met mooie animaties. Daarnaast schrijft Corry verhaaltjes die ze zelf illustreert. Een bezoekje waard.

Cre@nnie Design
Mooie site met veel lessen. Annie biedt ook prachtige maskers en tubes aan. Neem eens een kijkje bij haar zelfgemaakte html-site.

Daysan PSP Creaties
Elly's site is al jaren in de lucht. Op haar site kun je heel veel prachtige lessen vinden. Daarnaast biedt zij materialen aan en geeft ze tips en tricks over PSP. Wil je even wat anders dan PSP, dan biedt Elly voor muziekliefhebbers ook een gedeelte, voor mensen die van gedichten houden, heeft ze gedichten. Kortom, zeker een bezoekje waard.

 
 
 
 

Esmakole
Prachtige, helemaal vernieuwde, site met heel veel mooie lessen, tubes en nog veel meer

Goldilocks World of Fantasy
De World of Fantasy is een verfrissende site met heel veel lessen en tips over alles wat je maar met PSP tegen kunt komen. Voor wie meer over PSP wil leren, is deze site meer dan de moeite waard.

JJ’s Photoshoptutors
Jarenlang was zij bekend als Jumbojet en had een mooie site met PSP lessen. Tegenwoordig maakt ze mooie lessen voor Photoshop. Een van de weinige sites die daar aandacht aan besteed. Inspirerende site die je niet mag overslaan. Nu ook lessen en tips over Gimp, het gratis alternatief voor PSP

K@d's PSP Design
Mooie, zelf ontworpen, website met een variatie aan lessen, maar ook tips en tricks voor PSP. Er zijn ook mild erotische lessen, maar zo smaakvol dat ik de site toch opneem bij mijn PSP vrienden.

Keetje & Karin Design PSP
Design PSP is een samenwerkingsverband tussen Keetje en Karin. Beide zijn heel bekende namen in de PSP wereld. De site biedt een heel uitgebreide collectie aan lessen, waaronder prachtige animatielessen.

PSP Vrienden M – Z

Maantje PSP Design
Eigen lessen, waaronder mooie animatielessen. De lessen zijn duidelijk beschreven en dus voor zowel beginnende als meer gevorderde PSP-enthousiasten te maken.

Marinette Designs
Deze site is al heel veel jaren in de lucht. Als je door haar pagina's met lessen bladert, krijg je een prachtig overzicht van wat er in de loop van de jaren trendy was en nu is.

Nocturnes PSP World
Mooie site met verschillende PSP lessen. Deze site en de lessen hebben een heel eigen sfeer en stijl. Er is aandacht voor animatielessen, taglessen en nog veel meer.

 

PSP Magnefique
Een site met heel veel verschillende soorten PSP lessen, waarvan sommige 18+. De lessen zijn onderverdeeld in onderwerp, met bijvoorbeeld leuke lessen voor elk seizoen. De lessen zijn duidelijk geschreven en voor iedereen te maken.

Rinie Site
Mooie, verzorgde site met een variatie aan lessen die duidelijk beschreven zijn. Rinie deelt haar site met een andere lessenschrijfster die een eigen aanbod van gevarieerde lessen biedt.

Ronson's Design
Een van de langst bestaande sites met PSP lessen. Je kunt hier een select aantal lessen vinden, waarbij de kwaliteit en de aandacht voor techniek voorop staat. Sonja heeft een heel eigen stijl ontwikkeld en hoe veel of hoe weinig ervaring je ook hebt met PSP, je kunt hier veel leren.

Rooskes Tube Design

Prachtige site met heel veel eigengemaakt materiaal en mooie, duidelijke, lessen

Salvie's PSP Domein
Ook Salvie heeft al vele jaren een PSP site. De site heeft een frisse uitstraling, de opzet is simpel en heeft PSP lessen voor bijna alle versies. Zeker meer dan een bezoekje waard.

Sandra's PSP Wereld
Mooie site met lessen voor beginnende en meer ervaren PSP-ers. Daarnaast zijn er hele mooie themalessen. De site wordt op dit moment aangepast, maar de lessen kunnen gewoon gemaakt worden

Sjadiwa
Een site die al lang in de lucht is. Naast een website met een gevarieerd aanbod aan lessen, heeft Sjadiwa ook een PSP forum.

Sjan Design
Een mooie website die bijna mysterieus aandoet door de kleuren. De lessen zijn heel gevarieerd en duidelijk en er is voor elk wat wils te vinden.

PSP Lessen met Vivianne
Wie van animatielessen houdt, kan hier zijn/haar hart ophalen. Maar je kunt er ook tag- en blendlessen vinden
Yvonne's Homepage
Deze site bestaat al vele jaren. Je vindt er PSP-lessen, materialen en links naar haar foto's die ze deelt. Kijk ook eens bij haar blog. Yvonne maakt prachtige maskers.

PSP Forum Vrienden
Klik op de banners om naar de betreffende site te gaan.

Christmass PSP Forum

Dit forum bestaat al jaren. Het is een groot forum met een enorm aanbod van lessen. Daarnaast ook genoeg ruimte voor een babbeltje of een wat serieuzer onderwerp.

PSP Paradise
Forum met wedstrijden, opdrachten en nog veel meer
Gezellig forum met veel opdrachten. Voor elk wat wils. Je kunt mooie awards winnen of gezellig een praatje houden.

PSP Materialen Vrienden

Klik op de banners om naar de betreffende sites te gaan

In Memoriam
Banners van mede-lessenschrijfsters, die helaas niet meer bij ons zijn

Sarah's Droomwereld is een van de oudste PSP sites. De lessen van Sarah hebben veel bijgedragen aan mijn eigen interesse voor PSP en het schrijven van lessen. Helaas is Natasha, die de site oprichtte en de lessen schreef, in 2007 overleden. Haar site is nog steeds actief en je kunt haar lessen maken en een berichtje achterlaten in haar gastenboek

Meta was, met haar site Meetje's PSP ook een van de mensen van het eerste uur. Ze schreef talrijke lessen die een plezier zijn om te maken. Helaas overleed zij in 2013. De website is niet meer actief. Vijf jaar lang heeft ASD Webdesig haar lessen bewaard, maar gaat helaas per 17 januari 2019 uit de lucht. Gelukkig worden de lessen inmiddels ook gehost door Claudia van HappyRataplan. Je kunt de lessen van Meetje HIER vinden.

Dit is mijn uitwerking van de les Kinanya van Meetje. De lessen van Meetje worden nu gehost door Claudia van Happyrataplan. Je kunt alle lessen van Meetje HIER vinden.
Klik op de creatie om naar de les te gaan.
Ballet. Ooit een van mijn favoriete lessen van Sarah’s Droomwereld. Dit waren de eerste lessen die ik volgde.
Klik op de afbeelding om naar de les te gaan.