ZV_nieuwsbrief
Dag explorer

Wegens ziekte, dit maal een korte nieuwsbrief.

Over Zantara

Inmiddels beiden opnieuw geveld door een virus. Het zou zomaar corona kunnen zijn. Of niet. Ik ben maandag in contact geweest met iemand die later corona bleek te hebben. Maar ik ben wel op meer dan 1,5 meter gebleven. Dat doe ik sinds de pandemie standaard. Voor de rest niet in contact geweest met mensen, dus als het corona is, besmet ik daar verder niemand mee.

Vorige keer (in juli) dat we een virus hadden, hebben we nog uitgebreid getest. Ook al omdat de huisarts je anders niet te woord wil staan. Eerste en enige vraag is of je de test gedaan hebt en om dan nog maar eens terug te bellen als je dat gedaan hebt.
En dat doe je dan en dan krijg je te horen dat je al onder behandeling van het ziekenhuis bent en daar maar naar toe moet gaan met je klachten. En dan twee maal een telefonisch consult afschrijven bij de verzekering. Gelukkig betaal je dat niet.

Het ziekenhuis stelt niet als voorwaarde dat je een corona test doet voor een telefonisch consult. Die zijn gewoon heel behulpzaam.

Wat me opvalt is dat twee jaar lockdown en sociale isolatie je steeds minder weerbaar maakt tegen virussen, al dan niet corona. En dat er van alles rondwaart dat niet als corona test. Hoewel het momenteel in deze region weer overal heerst.

Wat ik wel weet is dat we alle twee al voor de derde keer in evenzovele maanden een virus hebben. Partner heeft nergens weerstand tegen door de medicijnen die hij tegen de reuma slikt, mijn weerstand is mijn leven lang al laag geweest.

Nou ja...we zitten de rit gewoon uit.

Ik maak me meer zorgen om de kans dat mijn langwerkende insuline per januari 2023 niet meer vergoed wordt. Daar is nu sprake van en geen enkele zorgverlener of -verzekeraar kan je vertellen of dat nou doorgaat of niet. Andere insuline is ingrijpend. Ik ben aardig stabiel en met een hele andere insuline moet je weer van voor af aan beginnen. Bovendien is deze insuline vrij uniek vanwege de stabiele werking. Maar er rust nog patent op en Kuipers de prijs niet meer betalen. Zelf kopen is geen optie. De hoge dosering vitamine D die ik van de internist krijgt vanwege het feit dat mijn lichaam het niet voldoende aanmaakt, wordt zeker niet meer vergoed. Zelf kopen komt neer op 16 euro per maand zelf bij leggen. Als het aan Kuipers ligt betaal ik zelf voor mijn medicijnen bijna 70 euro per maand zelf. Dus buiten het eigen risico. Dat gaat hem niet worden.

Dan heb ik het nog maar niet over de energie rekening. Ik had een contract tot juli volgend jaar en hoopte dat de ergste gekte dan gezakt was. Nu krijg ik bericht dat mijn energie maatschappij opgaat in een andere. En al per eind oktober. Hoe het dan gaat met mijn contract? En zorg die velen met mij delen.

Goed voor de stress, zullen we maar zeggen.

PSP 2023

ZV_video2023jpg
Zoals ik ook in de lessen over PSP 2023 heb vermeld, ga ik deze versie niet kopen. Ik heb de proefversie gedownload en daarmee over deze nieuwe versie kunnen schrijven. Ik heb het weer verwijderd voor de 30 dagen om waren.
Ik werk nu met PSP 2019 32-bits en 64-bits en PSP 2022 32-bits.

Ik heb het gevoel dat Corel het soort kopers dat wij waren verloren heeft. Wie graag lessen schrijft met oudere filters of ze graag maakt, heeft niets aan PSP 2023 of volgende versies.

PSP Algemeen

pspx2
Ik kreeg van de week een vraag van iemand die PSP X2 had en die niet meer op Windows 11 geïnstalleerd kreeg en mij vroeg of ik een oplossing had.

PSP X2 is de eerste versie die ik destijds gekocht heb. Ik heb er alle gegevens nog van. Tot dan toe kreeg je, in Engeland, de oude Jasc versies op DVD's die bij computer tijdschriften zaten. Zo ben ik met versie 5 begonnen. Vanaf versie X zijn alle PSP versies ook bij Corel geregistreerd.
Ik krijg geen enkele versie meer geïnstalleerd, ondanks serie-/activatienummers.

Ik heb het vermoeden dat dit te maken heeft dat deze oude versies voor Windows XP en Vista zijn geschreven. Hoewel XP ook al 64-bits versies had. Maar je had voor XP en Vista aparte dll-setjes. Die dll-bestanden zijn inmiddels allang vervangen door nieuwere versies in Windows 10/11. Je kunt ze ook niet alsnog installeren. Vandaar de problemen...denk ik.

Voor een korte periode kon je opeens oude PSP versies in Windows 10 installeren. Ik weet niet of dat nog zo is. Maar in Windows 11 kan het, in elk geval, niet meer.

Corel adverteerde vroeger dat je een levenslange licentie kocht met de aanschaf van PSP. Dat leven is dat flink ingekort.

Nieuwe les

ZV_herfst2022
Les met gebruik van Xero filters 64-bit voor gebruik in 64-bits PSP. In de bekende 32-bits versie van PSP heb je die filters al als 32-bits versie.
Dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende nieuwsbrief.
Blijf gezond en blijf verbonden.
ZV_groetjes
ZV_banner2022
ZV_pspfoto3
ZV_pspgids2
ZV_zantarassharebanner
ZV_youtube-1
ZV_contact
Abonnees op deze nieuwsbrief: 263
ZV_copyright2022
Email Marketing Powered by MailPoet