NIEUWSBRIEF - Maart 2020

ZV_nieuwsbrief
website website youtube website email 
IMG_20200314_112115

Dag lieve lezers

Een foto van een (verlaat) krokusje in mijn tuin. Net zo fragiel als het leven soms kan zijn.
Ik doe echt mijn best om weer maandelijks een nieuwsbrief te schrijven en in deze moeilijke tijd voor mij een manier om mijn vele lezers te bereiken

fslsensor

Over Zantara

Zo blij
Vorige keer schreef ik over het systeem dat ik nu mag gebruiken om mijn bloedsuikers te meten. Lieve mensen, wat een gigantische verbetering is dat. Inmiddels ben ik aan mijn vierde sensor toe en ook dat is niets spannends meer. De app op mijn telefoon en de reader die bij het systeem hoort waarschuwt vanaf drie dagen voor de wisseldag, dus missen kun je het niet. En precies 14 dagen na plaatsing houdt de sensor op te werken, mocht je alle waarschuwingen genegeerd hebben.

Onzekere tijden
Zoals iedereen nu, hebben de voorzorgsmaatregelen rond het coronavirus ook gevolgen in mijn directe omgeving.
Ik heb twee lieve vrienden, waarvan er een heel ernstig ziek is. Beiden zijn in de 80. Ik ga er elke week na mijn fysiogym langs. Vandaag met ze gebeld en samen besloten dat het beter is dat ik voorlopig hun deur voorbij rijd. Het zijn mensen waar iedereen altijd zo welkom is. Maar zij zijn kwetsbaar, en hoewel ik ruim 20 jaar jonger ben dan zij, ben ik door mijn diabetes en COPD ook kwetsbaar.
Activiteiten bij mijn vrijwilligerswerk zijn stopgezet of worden geannuleerd door deelnemers.Mijn kantoorochtend gaat nog wel door, want dan zijn we maar met zijn tweetjes. Maar als alles sluit, is er ook voorlopig geen vrijwilligerswerk meer. Dat zal ik zeker missen.

Wij zouden twee volle weken op vakantie naar Engeland gaan, begin juni. Voor het eerst in mijn en in ons leven samen. Normaal gingen we maximaal 10 dagen. Wij boeken dat normaal gesproken ergens in mei, maar omdat we verwachtten dat er meer Britten in eigen land zouden blijven direct na de Brexit, hebben we het in januari al geboekt.
Het ziet er niet naar uit dat we ook inderdaad weg kunnen.

Waar ik de afgelopen twee dagen wel van geschrokken ben is hoe mensen zich in winkels gedragen. Ik doe bijna elke dag boodschappen. Zo kom ik dagelijks de deur uit als ik geen andere activiteiten heb. En niet alleen lege schappen, maar voor mensen die agressief gedrag vertonen om maar dat laatste pak toiletpapier te pakken te krijgen.
Vanmorgen waren er vooral lege schappen. Maar niet alleen toiletpapier. Ook gewone bloem, crackers, shampoo. Een gekkenhuis. Kwam bekenden tegen die nu in een andere wijk aan het shoppen waren omdat hun lokale winkel geen normale, dagelijkse levensbehoeften meer had.

We weten niet waar we ons tegen beschermen. Alleen dat het een nieuw virus is.

Voor alle lezers van deze nieuwsbrief kan ik alleen maar zeggen: blijf veilig en blijf gezond. Zorg voor jezelf en voor elkaar.Het Rode Kruis heeft nuttig informatiemateriaal dat je kunt downloaden

ZV_basisvoorbannersNEW

Zantara's Vision

Er is niet veel te vertellen over Zantara's Vision of de PSP Gids. Ik werk er dagelijks aan, maar veel blijft onzichtbaar of vallen niet zo op, zoals een aanvulling.

Ik kreeg onlangs een mailtje en ook deze bezoeker denkt dat er een team achter Zantara's Vision zit.
Ik krijg vaak de vraag die begint met: "weten jullie...".
Zantara's Vision, de PSP Gids en Zantara's Share zijn een eenvrouws-hobbyist. Veel tips komen tot stand naar aanleiding van vragen van bezoekers, maar het maken en bijhouden van de websites en het beantwoorden van vragen wordt alleen door mij gedaan.

NIEUW

ZV_voorbeeld2 - vlakvulling
ZV_pspgidsbanner2019
ZV_YouTubebanner
Gereedschap Vlakvulling
Ik ben nog steeds bezig aan de les over het gereedschap Vlakvulling. Inmiddels is er weer een stukje bijgekomen. Ik moet alleen nog schrijven over het Gereedschap "Verloop vullen". Bij mij gebeurt er dan nog even niets, maar dat zal aan mij liggen.ZV_voorbeeld overlays
Overlays
Een nieuwe les over Overlays. Dat zijn een soort overleg velletjes over een foto als extra accent. Klik op de afbeelding om naar de les te gaan

Nieuwe video

Dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende nieuwsbrief.
ZV_bannerforum2019

Deze nieuwsbrief heeft 260 abonnees
MailPoet