NIEUWSBRIEF - Februari 2020

ZV_nieuwsbrief
website website youtube website email 
IMG_20200203_131752

Dag lieve lezers

Een foto van de eerste sneeuwklokjes in mijn voortuin.
We hebben aan het eind van het seizoen flink huisgehouden in het plantenbestand in de tuin en ik wist niet of de voorjaarsbolletjes het overleefd hadden. Ja dus. Ze maken me altijd blij. Een symbool van hoop. Hoop op een nieuw en lichter seizoen (de dagen worden al langer), hoop op nieuwe bloei (letterlijk en figuurlijk), hoop op een zonnig seizoen onder mijn parasol, op mijn geliefde terras.

fslsensor

Over Zantara

Het leven wordt minder pijnlijk
Lezers die mij al jaren volgen weten dat ik nog wel eens schrijf over het hebben van diabetes en in hoeverre dat van invloed is op mijn gezondheid en leven.

Het jaar is voor mij goed begonnen.
Er bestaat een systeem waarbij je via een sensor (zie foto) je bloedsuikers meet, in plaats van met vingerprikken. Sinds dit jaar wordt dat vergoed, dus ik heb het gelijk aangevraagd bij mijn diabetesverpleegkundige
Zij vond dat ik aan de voorwaarden voldeed en een week later had ik de spullen in huis

Na een instructie-ochtend, ben ik met de eerste sensor op mijn arm naar huis gegaan. Wel grappig. Sta je daar met een man/vrouw of 30 zenuwachtig met de van thuis meegebrachte doos met sensor. Als volgzame kippen doe je precies wat de instructeur laat zien. Intussen sta je daar met knikkende versleten knietjes, want het is best eng. En als je Zantara heet, dan laat je ook nog de hele boel op de grond vallen. In een amfi-theater, dus de vloer loopt af en ik zat op rij 10.

Dit systeem maakt het leven van iemand die anders tenminste 4x per dag een vingerprik moet doen, echt een heel stuk aangenamer, want het is volstrekt pijnloos. Scannen kan met mijn telefoon via een app. Handig hoor.

Ik heb mijn blog over het leven met diabetes weer nieuw leven ingeblazen en daar heb ik er uitgebreid over geschreven.
Wie interesse heeft kan het HIER vinden

Verblijfstaks
Voor de rest is hier in huis Brexit nu een feit. Eindelijk duidelijkheid. Dit jaar verandert er nog niets. Vanaf volgend jaar heeft huisgenoot een verblijfsvergunning nodig. Dat gaat geen probleem worden. De Immigratiedienst heeft hem op de radar en zendt bijtijds de waarschuwing hoe hij online een verblijfsvergunning kan betalen. Maar of bijna 60 euro voor die vergunning een jaarlijks terugkerend bedrag gaat worden, kan niemand ons nog zeggen. Als je als Europeaan in Engeland wil blijven, kost het nog meer. Het gaat zoals gewoonlijk weer om geld: waar kunnen we nog geld uit persen? Er wonen zo'n 44.000 Britten in Nederland, maal 60 euro en zo'n 3 miljoen Europeanen die in Groot-Brittannië willen blijven. Kassa!!! Dat heet Verblijfstaks.

Luxe
Al sinds ik op mijn 18e de deur uitging heb ik een vaatwasser gehad. Meestal afdankertjes van mijn moeder die vaak verhuisde en dan een nieuwe kocht. Toen ging de vaatwasser hier stuk en dat was dat. Steve vindt afwassen helemaal niet erg (ik wel en drogen ook), maar die heeft zulke reumahanden, dat ik de knoop heb doorgehakt.
Ik kreeg een flink bedrag terug van de energiemaatschappij en dat heb ik in een nieuwe vaatwasser geïnvesteerd. Wat een luxe en wat een heerlijkheid om bijna alles weer in een vaatwasser te kunnen zetten. Ik vind het ook veel hygiënischer. Er zijn natuurlijk altijd dingen die je toch met de hand moet doen zoals de bak van de airfryer en pannen, maar toch. Heerlijk.
ZV_basisvoorbannersNEW

Zantara's Vision

Dat Zantara's Vision internationaal bezocht wordt, bleek de afgelopen week maar weer eens.

Ik kreeg een vraag van een bezoekster in het....Duits!

Nou versta ik het prima en begrijp ook het geschreven woord, dus ik begreep haar vraag. Maar antwoorden in het Duits of het spreken? Nah!

Wat moet de wereld dan zonder Google Translate. Ik heb mijn antwoord in een vakje bij Nederlands geschreven en de Duitse vertaling rolt er dan met 1 klik uit. Toch zag ik hier en daar een vreemde vertaling, dus paste ik dan het Nederlands aan in de hoop dat de vertaling meer Duits zou zijn.

Met een zucht van opluchting heb ik de Duitse tekst in een mail geplakt en verzonden. Zo. Dat is ook gelukt.

Maar er kwam nog een vraag. En nog een. En nog een. De laatste kon ik niet beantwoorden omdat het over een betaald filter ging en ik weet er ECHT niets vanaf.

Toch is het leuk als je iemand in Duitsland een stukje op weg kunt helpen met jouw Nederlandse site.

Over de site zelf is er verder geen nieuws. Ik ben van plan de look van de site dit jaar niet te wijzigen en me vooral bezig te houden met het bijhouden van linken, bijwerken en/of aanvullen van bestaande lessen en misschien hier en daar een nieuwe les. Op dit moment ontbreekt de inspiratie even voor een nieuwe les. Wie weet komt dat op het terras weer achter mijn laptopje.

NIEUW

ZV_update2d
ZV_pspgidsbanner2019
zv_bannerzantarasshare

Nieuwe les

Ik ben een poos bezig aan een les over het gereedschap Vlakvulling, want daar kan best een hoop mee. Ik blijf er alleen nog even in steken. Komt vanzelf goed.

Wel is er een korte les over Update 2 voor PSP 2020. Klik op de afbeelding hierboven om naar de les te gaan

Nieuwe inhoud

Aangevuld:

Nieuwe inhoud

Nieuw:
Dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende nieuwsbrief.
ZV_bannerforum2019

Deze nieuwsbrief heeft 263 abonnees
MailPoet