ZV_nieuwsbrief
Dag explorer

Wegens ziekte is het me niet gelukt om in juni een nieuwsbrief te verzenden. Daarom de juli editie vroeg in de maand.
DSC_5177

Over Zantara

Een jaartje erbij
Inmiddels weer een jaartje ouder geworden. Ik ben nu 63. Ik heb de dag in alle rust voorbij laten gaan. Het is geen kroonjaar. Dat is een rare, trouwens. Voor mij is 65 dat nog steeds, hoewel het niets meer betekent. Maar ik ben mijn werkende leven begonnen met de gedachte dat ik met 65 jaar met pensioen zou gaan. Dat leek toen nog zo eindeloos ver.
Inmiddels is dat verhoogd naar 67. Dat is in 2026 en wie weet hoe de wereld er dan uit ziet.

Gezondheid is een groot goed
En toen waren we opeens alle twee ziek. De een met een luchtweginfectie en de ander met een keelontsteking. Corona testen waren negatief, dus "gewoon" echt een virus van het een of ander. Je hebt ook voor geen meter weerstand meer.
En waar je het dan oploopt?

De luchtweg infectie werd zo heftig dat daar toch een huisarts aan te pas moest komen. Onze huisarts wil alleen weten of je een corona zelftest hebt gedaan en of die negatief was. Via een telefonisch consult werd er een antibioticum en Prednisolon voorgeschreven. De keel ontsteking werd verder genegeerd.Gaat ook wel vanzelf over, natuurlijk.
Omdat zo'n infectie vaak door een virus komt, ben je dan net zo besmettelijk als met corona. Dus, net als met corona, in isolatie voor 10 dagen. Vroeger ging ik, als er geen sprake van koorts was, gewoon aan het werk. Tegenwoordig ben je met elke vorm van een virus, Staatsvijand no. 1.

Gelukkig heb ik al sinds het begin van corona geanticipeerd op 10 dagen isolatie en had ik alles in huis om twee weken door te komen.
En dan moet je gewoon weer opknappen. Daar ben je, op onze leeftijd, best een poosje zoet mee. Geen greintje energie. Vandaar ook geen juni editie van de nieuwsbrief.

Ik ben na twee weken wel weer naar mijn COPD fitness gegaan, maar heb echt alleen maar de basis gedaan en moet weer gaan opbouwen. De crosstrainer moet nog maar even wachten.

En verder hebben we veel last van hooikoorts. Dat lijkt dit jaar ook veel heftiger te zijn, maar dat zal ook met verminderde weerstand te maken hebben. Ervaren lezers met hooikoorts dat ook zo?

De ouderdom komt met gebreken, zegt een spreekwoord.๐Ÿ˜
ZV_banner2022

Over Zantara's Vision

Inspiratie
Ik schrijf niet zo veel creatieve lessen. Vooral ook omdat ik het lastig vind om geschikt materiaal te vinden. Voor mij persoonlijk werken vrouwen tubes niet. En je kunt niet altijd een bloem of een kat als tube gebruiken. Ik mis het talent en het geduld om zelf tubes te maken en ik wil me, bovendien graag op fotobewerking richten. Tja...dan blijft er niet zoveel over ๐Ÿ˜

Ik werk zo'n 1x per maand mijn PSP Vrienden pagina bij. Check de linken, wie er niet meer actief is of als er een andere link is. Zo kijk ik bij mijn PSP Vrienden ook naar wie zij linken. Het kan zomaar zijn dat ik een site helemaal over het hoofd zie en dat zou jammer zijn.

Zo kwam ik op twee sites terecht die ik nog niet gelinkt had en op die sites vond ik het materiaal dat me inspiratie heeft gegeven voor drie nieuwe creatieve lessen.

Inmiddels is er weer een les bijgekomen en er komen er nog wel meer.

Het leuke is dat de tube maker de les gemaakt heeft. Haar uitwerking staat dan ook als alternatief voorbeeld bij de les.

Uitgebouwd
Ik ben, eerder dit jaar, druk in de weer geweest om de website van een nieuwe look te voorzien en lessen naar nieuwe mogelijkheden aan te passen. Met dat laatste ben ik nog wel een poosje bezig. Maar veranderingen komen er voorlopig niet. Ik ben wel een beetje uitgebouwd met het uiterlijk ๐Ÿ˜€
corel psp
Nieuwtjes over of ervaringen met het werken met PSP

Over PSP

En we zijn weer in juli aanbeland. Eind van de maand zullen de eerste versies van PSP 2023 op de internationale markt komen. En zoals elk jaar twijfel ik of ik die aan zal schaffen. Extra software/apps heb ik niet nodig en PSP zelf verandert eigenlijk weinig. Oude functies worden in een nieuw jasje gestoken en als nieuwe mogelijkheid gepresenteerd. Soms is dat handig om het bij elkaar in een werkvlak te hebben. Soms is de oude methode net zo handig.
Wat me elk jaar weer overhaalt is dat ik over nieuwe versies schrijf. Dat is wat ik doe. Ik schrijf over PSP. En over oudere versies heb ik zo'n beetje alles geschreven wat ik erover weet.

Ik laat het van de aanbieding afhangen en misschien eerst de proefversie downloaden.

32-bits?
Of PSP 2023 nog met een 32-bits versie komt, is even afwachten. Wat zeker is, is dat de proefversie niet met een 32-bits versie zal uitkomen. Dat was met PSP 2022 ook niet meer het geval. Die krijg je alleen als je PSP koopt.

Helemaal onlogisch is het niet. Heel veel mensen hebben een pc of laptop die nog niet zo oud is en dat zijn allemaal 64-bit systemen. Inmiddels is de 64-bits pc/laptop al 20 jaar op de markt. Alleen Dell heeft nog lang 32-bits systemen op de markt gebracht. Wie een laptop/pc in, pakweg, de laatste 5 jaar heeft gekocht, heeft zeker een 64-bits systeem.

Corel speelt daar op in door voor PSP nieuwe functies te ontwikkelen (zoals de AI functies) die gemaakt zijn voor de zwaardere 64-bits systemen en veel te veel van een 32-bits systeem zouden vragen.

Wie graag nog met de oude filters werkt, kan daar het best een oude laptop of pc voor bewaren.

De laatste PSP versie waar nog veel oude filters op werken is PSP 2020. Heb je die, dan is het misschien handig om die versie op je pc/laptop te bewaren of te installeren. PSP 2020 kun je ook op een 32-bits pc/laptop installeren. De versie is niet meer te koop.

Kijk ook eens bij de les: Insteekfilters - Waarom zijn er zoveel problemen?

Nieuwe lessen/Bijgewerkt

Klik op de afbeeldingen om naar de les te gaan
Zantara's Vision
PSP Foto
Zantara's Share
ZV_youareunique
You are Unique
Een les met een tube en wordart
ZV_Fleur1gemengd
Ik ben met twee lessen bezig. Nieuw is de pagina Links en Downloads met links naar gratis fotobewerking apps.
ZV_hydranga27032022
Site is aangepast aan de nieuwe stijl, maar nog geen nieuw materiaal toegevoegd
Dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende nieuwsbrief.
Blijf gezond en blijf verbonden.
ZV_groetjes
ZV_banner2022
ZV_pspfoto3
ZV_pspgids2
ZV_zantarassharebanner
ZV_youtube-1
ZV_contact
Abonnees op deze nieuwsbrief: 263
ZV_copyright2022
Email Marketing Powered by MailPoet