ZV_nieuwsbrief
Dag explorer

Wegens ziekte, dit maal een korte nieuwsbrief.

Over Zantara

cloggiecorona3okt2022
Ik heb de nieuwsbrief een maandje over moeten slaan.

In de vorige nieuwsbrief schreef ik dat we een virus hadden en dat we de rit gewoon 10 dagen uitzitten en dat het dan weinig uitmaakt wat het is. Belangrijkste is dat je niemand kunt besmetten.

Ik had milde klachten. En na een goede week waren de klachten bij mij over. Dus wilde ik weer gewoon naar mijn COPD fitness en mijn vriendin.

Manlief stelde voor om toch maar een coronatest te doen. De vriendin is 84 met gezondheidsproblemen. Goed idee dus.

Binnen 10 seconden waren er twee vurige streepjes: Corona dus. Ik ben me te pletter geschrokken. Gelijk alles weer afgezegd en maar weer in quarantaine. Gelukkig had ik genoeg eten in huis om nog een ritje uit te zitten. Zelfs brood in de vriezer.

Manlief was veel en veel zieker en had ook geen eetlust. Hij werd met de dag zieker en ik heb in het weekend de uren geteld totdat ik maandagmorgen de verpleegkundige in het ziekenhuis kon bellen.

De vond dat hij zich maar bij de spoedpost moest melden.

En dan gaat bij mij onmiddellijk de zorgpet op. Van 16 jaar zorgen voor mijn moeder die vaak naar het ziekenhuis moest en daar blijven, heb ik geleerd om in 10 minuten een tas te pakken. Voor het geval dat. En hoe kom je er dan. Ik ben niet zo van mensen bellen of ze ons kunnen brengen. Dus een taxi genomen. Duur grapje.
Eenmaal op de Spoedpost bleek er meer met zijn longen aan de hand te zijn dan corona. Drie dagen aan de zuurstof, maar vanwege de nog positieve test, in strikte isolatie.
Ik mocht gelukkig op bezoek komen, maar maar 1x per dag erin en 1x per dag weer uit de kamer. Dus tussendoor wat te eten halen in het restaurant kon niet. Op de spoedpost mocht ik zelfs niet meer naar het toilet. En daar hebben we 6 uur gezeten. Dat we beiden niet meer als besmettelijk zouden worden beschouwd, deed er niet toe. Hij testte nog positief (want dan kan nog tot 3 maanden na infectie), dus had hij corona. En dan gaan er protocollen in werking alsof je de builenpest hebt. En elke behandelaar had weer andere ideeën over zo'n protocol.
Ik heb drie dagen op broodjes smeerkaas, een mandarijn en een potje yoghurt per dag geleefd. Als ik 's avonds thuis kwam was het veel te laat om nog iets warms te willen.

Nu is er de lange weg naar herstel. Maar je merkt verbetering en daar moeten we het van hebben.
Het heeft veel van mijn energie gevergd en er speelden ook nog andere dingen. Dan leef je in overlevingsmodus.
Nu is de rust een beetje weergekeerd en ga ik me weer met Zantara's Vision bij houden.
Dus ook de nieuwsbrief afmaken die ik vorige maand trouw was begonnen.

Deze nieuwsbrief is korter dan jullie van mij gewend zijn, maar ik moet er echt weer even inkomen.

PSP Algemeen

pspx2
Ik ben niet veel met PSP bezig geweest. Ik maak nu ook veel gebruik van het gratis Photoscape X dat voor fotobewerking eigenlijk veel leuker is. Ik ga daar ook aandacht aan besteden op PSP Foto. Daar moet ik dan maar een andere naam voor verzinnen. Het programma is ook in het Nederlands en kan niet alleen foto's bewerken, maar ook collages maken, vormen uitsnijden en nog veel meer. Ik heb al jaren Photoscape voor collages, maar dit is veel uitgebreider.

Ik denk dat PSP langzaam zijn tijd gehad heeft. Zolang oudere versies nog werken, zal het nog enthousiasten hebben. Maar naarmate er meer versies niet meer werken op de nieuwste computers/laptops, is PSP gewoon niet interessant meer voor wie creatieve lessen maakt. En voor het bewerken van foto's of het maken van wenskaarten is een oudere versie goed genoeg en zijn er ook gratis alternatieven.

Dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende nieuwsbrief.
Blijf gezond en blijf verbonden.
ZV_groetjes
ZV_banner2022
ZV_pspfoto3
ZV_pspgids2
ZV_zantarassharebanner
ZV_youtube-1
ZV_contact
Abonnees op deze nieuwsbrief: 263
ZV_copyright2022
Email Marketing Powered by MailPoet