ZV_nieuwsbrief
Herfst (Klein)
Dag lieve lezers,

De herfst heeft duidelijk zijn intrede gedaan. Een veelheid aan kleuren, maar er is ook nog veel groen.

Ik ben rijk dat ik in een deel van Nederland leef waar de natuur nog uitbundig aanwezig is.

Hoewel dichtbij waar deze foto is genomen, een groot deel van het bos gekapt is om plaats te maken voor hele luxe villa's voor de superrijken. Alleen een kavel kost al een half miljoen en dan is er nog geen fundering gelegd. Ik ben er met de scootmobiel regelmatig doorgereden toen het nog bos was. En er wordt nog veel meer bos gekapt voor nog veel meer hele luxe villa's.

Zuinig zijn op de natuur? Waarom zou je als je grond in een natuurgebied kunt kopen en een zwembad ingraven waar eerst de konijntjes huppelden?


Over Zantara

Eigenlijk heb ik geen idee wat ik eens over mezelf kan vertellen. Ik ben met van alles bezig, maar eigenlijk nergens bij betrokken. Nou ja, meestal komt het verhaal vanzelf wel 😄

Thuiswerken schept toch een afstand die, op een gegeven moment, slecht overbrugbaar is. Ik heb een paar collega's nog niet zo lang geleden gezien, maar sommigen al 1,5 jaar niet meer. Ik merk ook dat het eens hechte team, meer op zichzelf is, minder betrokken en voorzichtig met ontmoetingen. Zo ver is het gekomen in deze corona maatschappij. Nu zijn de meeste van mijn collega's tenminste 10 jaar ouder dan ik ben en ik ben 62.

Ik zorg wel dat ik me niet in huis opsluit. Ga op bezoek bij mijn vriendin, ga naar COPD-training, heb contacten hier in de buurt en doe mijn boodschappen op de rustigste momenten.

Heel langzaam sluipt toch de afzondering in. Ik ben, in dit seizoen, extra voorzichtig om zoveel mogelijk mensen met verkoudheden of andere virussen te vermijden. Voor ik het weet neem ik het mee naar huis en infecteer ik manlief met zijn afgebroken immuunsysteem. Niet dat het mijne nou zo geweldig is.

Dus houd ik afstand. Ik ben weer een mondkapje gaan dragen als ik boodschappen doe. Er zijn op het uur dat ik ga nog bijna geen andere mensen in de winkel. Maar die er zijn, kijken je scheef aan. Waar begin dit jaar een mondkapje liet zien dat je je wilde beschermen, lijkt het nu juist het signaal te geven dat jij besmet bent, als je dat draagt. Ik vind het prima. Ik voel me er goed bij.

Ik ben nu bezig om een website op te zetten met allerlei tips en informatie over Windows, computergebruik, andere fotobewerkingsapps dan PSP, Word en nog veel meer. De lessen zijn geschreven voor een aantal cursussen die ik gegeven heb en die maak ik nu voor iedereen toegankelijk. Veel lessen werk ik nu nog bij, maar zodra ik daarmee klaar ben, ga ik online. Watch this space.

En zo komt er toch weer een heel verhaal naar boven. 😋

ZV_banner2021
ZV_naupdateversie
Update 1 voor PSP 2022
Corel heeft Update 1 voor PSP 2022 uitgebracht.
Ik download de update altijd via de website van Corel en niet via het pop-up scherm dat je ziet als je PSP afsluit. Het is me nooit duidelijk geworden waarom, maar veel gebruikers ervaren problemen als ze updaten vanuit PSP. Dat kun je vermijden door de update via de website van Corel te downloaden. Bovendien heb je dan het update bestand samen met je PSP installatie bestanden.

Updaten ging snel en probleemloos en ook na de update geen problemen ervaren.

Bij mij hapert er af en toe nog wel eens wat in PSP 2022. Een vlakvulling die nog transparantie laat zien, PSP die opeens afsluit. De tijd zal moeten uitwijzen of dat nu opgelost is. Het probleem met de vlakvulling lijkt te zijn verdwenen.
windows11voorbeeld
PSP en Windows 11
In sommige landen is Windows 11 al gelanceerd, hier moeten we er nog even op wachten. Hier in Nederland wordt de uitrol van Windows 11 in december 2021 tot het voorjaar 2022 verwacht.
Wanneer jouw computer klaar is voor de update, is niet te zeggen. De update start automatisch.

Lang niet alle computers zijn geschikt om de update naar Windows 11 te ontvangen.
Kijk bij DEZE pagina van Microsoft om een idee te krijgen over Windows 11.
Via de PC Health Check App kun je checken of jouw computer geschikt is voor Windows 11. De link naar de app komt van dezelfde pagina van Microsoft.

Is jouw computer niet geschikt? Geen paniek. Microsoft ondersteunt Windows 10 nog tot 2025. Wie dan leeft...

Bij Corel geven ze aan dat PSP en zelfs de filters die in Windows 10 en PSP 2021 en hoger werken, ook in Windows 11 zouden moeten werken. Maar een garantie willen ze daar niet voor geven, dus dat is afwachten. PSP 2022 wilde aanvankelijk niet werken in Windows 11, maar met Update 1 is dat probleem opgelost.

Nieuw of bijgewerkt
ZV_pspgidsbanner2021
ZV_bannerZantarasShare2021
ZV_pspfotobanner2021
Pagina's bijgewerkt
Nieuw:
  • Geen nieuwe lessen
ZV_bannerYoutube2021
Binnenkort nieuw materiaal
Dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende nieuwsbrief.
ZV_banner2021
Blijf gezond en blijf verbonden.
ZV_bannerforum2019
Deze nieuwsbrief heeft 263 abonnees