ZV_nieuwsbrief
ZV_ochtendgloren
Dag lieve lezers,

Ik doe sinds de eerste lockdown in maart 2020 mijn boodschappen zoveel mogelijk 1x per week. En vroeg in de ochtend.

Deze foto is net voor 08.00 uur gemaakt.
De eerste ochtendzon op wat vorig jaar nog een statige laan met bomen was. De twee bomen op de voorgrond getuigen nog van een verleden dat lang vervlogen is. Pilaren die nog steeds het smeedijzeren hek houden, dat de oprijlaan naar de statige villa van een textielbaron afsloot, maar nu uitnodigend open staat voor een geliefde wandelplek. De textielbaron is al lang overleden. De villa maakte plaats voor een nieuwbouwwijk. De bomen werden vorig jaar gekapt, ondanks protesten. De nieuwe aanplant is nog te jong om statig te zijn.

Mijn oma zei het al: niets beklijft.

Maar het licht is bijzonder en van alle tijden.

Over Zantara

Een stukje kip met kruiden...mijn prikkelbare darmen bleken er niet tegen te kunnen. Dat had tot gevolg dat ik niet alleen last van mijn darmen had, maar ook veel te lage bloedsuikers, omdat ik die eerste week bijna niets at. Op aanraden van het diabetes team waar in onder behandeling ben, moest ik helemaal stoppen met de insuline. Dat ben ik nu weer aan het opbouwen, maar dat kost dan weer maanden voor het weer een beetje op orde is.

Ben wel 7 kilo afgevallen en daar ben ik zo blij mee.
Ik heb, toen mijn darmen weer rustig waren, van de gelegenheid gebruik gemaakt nog eens heel kritisch naar mijn eetpatroon te kijken. Want wat ik niet kon eten met verstoorde darmen, bleek ik ook niet te missen.
Zo heb ik toch nog een hoop geschrapt en hoop dat meer insuline niet die 7 kilo er weer aanplakken.

Die net iets te strakke spijkerbroek zit nu heel comfortabel. Er zit weer wat lijn in mijn figuur. Ik heb nu overgewicht, in plaats van obese te zijn.

Ik rook niet (meer), drink geen alcohol, sport 1x in de week bij de fysio en elke dag via "Nederland in beweging", eet nauwelijks vlees en veel groenten. Houd niet van (toegevoegd) zout of vet en heb nu ook bijna alle zoete dingen geschrapt. En voel ik me daardoor gezonder? Nee. Wel lichter, blijkbaar.

Vanaf vandaag is het leven weer "normaal". Met je QR-code in de hand, kom je door het ganse land, zodat je kunt bewijzen dat je "gezond" bent.

Maar ik ben zo iemand die nu zo gewend is aan de 1,5m afstand, dat ik me daar eigenlijk prima bij voel. Ik wil dat ook graag zo houden.
In mijn buurt zijn heel veel mensen met honden. En ik hoor een flink aantal al hoestend en niezend voorbij komen. Ook in de supermarkt wordt weer druk gesnuffeld. Het verkoudheidsvirus heeft al vroeg zijn intrede gedaan.

En ik wil me daartegen beschermen. Want ik heb zelf weinig weerstand en huisgenoot bijna geen, vanwege de medicijnen.

Zijn er meer mensen die liever die afstand bewaren. Althans bij anderen dan mensen die deel van je sociale netwerk zijn?

ZV_banner2021
Over PSP 2022 valt niet veel meer te schrijven.
Ik werk er nu bijna twee maanden mee en er is ook eigenlijk niets belangrijks over te zeggen. Het is gewoon een nieuwe PSP versie.
Elk jaar neem ik me voor om het volgend jaar over te slaan.
Maar dit is een deel van wat Zantara's Vision is: informatie over de nieuwste PSP versie.

Ik ben vooral bezig met het aanpassen van de website.
Het programma waarop de website draait, is helemaal vernieuwd en er kan steeds meer.

Ik probeer van de mogelijkheden gebruik te maken om een les zo overzichtelijk mogelijk te maken. Dan ben ik soms 3 dagen bezig met 1 pagina.

Verder ben ik de lessen fotobewerking stuk-voor-stuk aan het verplaatsen naar PSP Foto. Maar dat is geen kwestie van kopieer en plak . De lessen zijn niet meer zichtbaar op Zantara's Vision. Zodra er een is aangepast kun je die op PSP Foto terugvinden.
Ik heb nog een herfstles in gedachten.

Verder ben ik bezig om een website met allerlei tips en lessen over Windows en (foto)apps, bij te werken. Die site heb ik voor de organisatie waar ik voor werk gemaakt. Als het af is, zal ik overleggen of ik er hier naar kan linken.

Nieuw of bijgewerkt
ZV_pspgidsbanner2021
ZV_bannerZantarasShare2021
ZV_pspfotobanner2021
Pagina's bijgewerkt
Geen nieuwe inhoud
Dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende nieuwsbrief.
ZV_banner2021
Blijf gezond en blijf verbonden.
ZV_bannerforum2019
Deze nieuwsbrief heeft 263 abonnees