Bij de introductie schrijf ik het al: ik heb heel weinig verstand van de techniek van het fotograferen. Ik fotografeer zuiver op gevoel.
Ik ben wat te laat in het leven aan een camera begonnen die je ook volledig met handmatige instellingen kunt bedienen en cursussen fotografie zijn, traditioneel, heel duur.

Ik heb oprecht geprobeerd om zoveel mogelijk te leren over sluitertijden, belichting, iso etc., maar mijn geheugen is meer gatenkaas dan wat anders. Ik blijf dus vooral met automatische instellingen werken, gewoon omdat ik het niet kan onthouden. Zoals met alles, als je het niet vaak gebruikt, vergeet je ook wat je geleerd hebt.

Natuurlijk ken ik mijn camera vrij goed, weet ik de basis van het handmatig instellen, maar ik gebruik veel automatische instellingen

Deze site is bovendien bedoeld voor de (na)bewerking van de gemaakte foto’s en is niet bedoeld voor tips over het fotograferen zelf

Voor wie interesse heeft in de ins- en outs van de camera en fotografietips, heb ik een aantal Nederlandstalige links verzameld.
De links staan in alfabetische volgorde.

  • Foto Jeroen – Hele duidelijke uitleg over de basis van fotografie (LET OP: er is ook een onderdeel naaktfotografie)
  • Foto Jeroen Tips – Alle links op een rijtje
  • Fotografie Cor – Duidelijke uitleg over diafragma
  • Photofacts – Claimt Nederlands grootste fotografieblog te zijn
  • Vink Academy – Hele duidelijke, enthousiaste, Nederlandse site over fotografie en hoe je mooie foto’s kunt maken. AANRADER!!!!!!

Originele les:
13.03.2021
Links gecheckt op:
25.04.2022

©Zantara2021

© 2022 PSP Foto - WordPress Theme by Kadence WP