Print deze pagina

Een aantal tips die of door eigen ervaring zijn gevonden of aan de hand van vragen van bezoekers

OmschrijvingOplossing
Er staan veel filters in mijn filterlijst die ik niet meer kan gebruiken of die ook al in Filters Unlimited staanLosse filters:
* Zoek de map met de naam van het filter (bijvoorbeeld Balder Olrik). Als je die ook al in je FU Database hebt, kun je de map verwijderen.
Anders maak je een map aan waar PSP niet naar verwijst en zet je daar alle overbodige filters in
* Sluit PSP af, start opnieuw op en het filter is uit de lijst verdwenen
Een filter werkt niet meer in de 32-bit versie van mijn PSPZoek de maker van het filter op het internet en kijk of er een 64-bit versie bestaat van dat filter.
Vanaf PSP 2018 wordt ook aangeraden om zowel 32-bit als 64-bit PSP te installeren. Zo kun je vertrouwde filters misschien toch blijven gebruiken. Vanaf PSP 2021 werken veel filters niet meer. Kijk op DEZE pagina welke dat zijn.
Ik heb PSP 2023 en mijn filters werken niet meerDat klopt. PSP 2023 is alleen 64-bits.
Al je vertrouwde filters werken daar niet meer in. Je kunt in PSP 2023 alleen nog 64-bits filters gebruiken. Wil je met filters blijven werken, zorg dan dat je een PSP versie 2019 of lager op je pc/laptop hebt geïnstalleerd.

Alternatieven voor insteekfilters

Sommige filters werken niet meer. Zie hiervoor de les Veelvoorkomende foutmeldingen en problemen
Met een beetje creativiteit kun je heel veel effecten of halen uit de effecten die standaard in elke PSP versie zitten, of zelf een filter gaan maken.

In onderstaande lijst worden alternatieven gegeven. Deze lijst is nog groeiende

Originele insteekfilterAlternatief
Pic-to-Painting
(extra bij PSP Ultimate vanaf PSP 2018)
Ga naar Effecten > Artistieke effecten > Gekleurde folie en speel met de instellingen. Bevalt een effect je, sla het dan op met het bewaaricoontje. Opgeslagen instellingen vind je terug in de map Voorinstellingen

Loading