SERVICE

Tips, handigheidjes en downloads  om het maken van lessen en creaties makkelijker te maken.

Onderdelen:

 • Materiaalcodes – Corel codes voor materialen en de locaties
 • Hex Codes – de meest gebruikte kleurcodes op een rijtje
 • Insteekfilters – linken naar de makers van gratis insteekfilters die met alle PSP versies werken
 • Materialen – Links – links naar websites met eigen gemaakte, vrije, materialen zoals maskers, tubes, selecties, etc.
 • Software – leuke software om erbij te hebben

En nog veel meer.

ZV_naam

 

 

 • Ilse Rodenburg-Koeiman

  Hallo Zantara,
  Hier ben ik weer met een probleem. Ik heb PSP X9 op mijn laptop met W10. Nu heb ik herhaaldelijk problemen hiermee o.a. met tubes of filters openen. Dan bevriest Psp. Ik moet het dan handmatig afsluiten en opnieuw opstarten. Daarmee is het probleem niet opgelost. En nu mijn vraag: ik wil Psp eraf gooien en opnieuw installeren. Hoe kan ik dit programma het beste verwijderen en opnieuw installeren? Ben bang dat er toch rommel achterblijft na verwijderen en dat de problemen zich blijven voordoen of dat ik Psp 9 voorgoed kwijt ben. Ik ben een leek op dit gebied. Nog nooit een Psp programma hoeven te verwijderen. Bvd voor je hulp hierbij.

  Met vriendelijke groeten Ilse

  • Dag Ilse,

   Heb je alle updates voor X9 geinstalleerd?
   Je kunt ze op deze pagina vinden: http://zantarasvision.nl/psp-versies/psp-x9/pspx9-updates/
   Daar staat ook de link naar de cleanup tool voor PSP X9.
   Als de updates niet oplossen of je had ze al geïnstalleerd, verwijder X9 dan met de cleanup tool.
   Dat haalt alle bestanden weg.
   Installeer X9 dan opnieuw en dan alle updates.

   Groetjes van
   Zantara

   • Ilse Rodenburg-Koeiman

    Hallo Zantara,

    Bedankt voor je uitstekende uitleg. Het heeft even geduurd voordat ik reageer want ik was hier wel een tijdje mee bezig. Moest X9 verwijderen omdat de updates niet werden geaccepteerd. Ik kreeg steeds een error code. Heb toen contact opgenomen met de helpdesk van Corel en ik heb een andere installatie link toegestuurd gekregen om X9 opnieuw te installeren. Is gelukt. Hierna wilde ik de updates van jouw uitleg installeren maar ik kreeg een bericht dat er nu geen updates beschikbaar zijn. Dus ik laat het hierbij. Alles schijnt normaal te werken maar ik ben er nu nog niet intensief mee bezig geweest. Komt nog wel. Nogmaals mijn hartelijke dank en ook bedankt voor je geweldige site.

    Vriendelijke groeten

    Ilse

    Op 9 oktober 2017 om 21:39 schreef Disqus :

   • Ilse Rodenburg-Koeiman

    Hallo Zantara,

    Dacht dat ik hierop reeds in mijn mail outbox gereageerd heb, maar ik zie nergens mij bericht verschijnen. Foutje dus en mijn excuses dan voor de alsnog late reactie. Ik heb jouw aanbevelingen opgevolgd. Mijn dank voor je uitstekende uitleg. X9 werkt nu naar behoren en tot nu toe werken de geïnstalleerde filters en tubes prima. Ik hoop dat het zo blijft. Het is elke keer weer spannend en ik durf Pro 2018 toch nog niet te installeren., bang dat het toch weer mis zal gaan. Bedankt voor je geweldige site.

    • Dag Ilse,

     Sorry dat ik niet eerder antwoordde.
     Ik ben heel blij voor je dat X9 nu voor je werkt. Ik vind het zelf ook een fijne versie zonder problemen. Ik gebruik nu meestal 2018, maar X9 blijft een favoriet. Ik kan nog steeds niet op de normale manier een nieuwe afbeelding aanmaken. Mijn X9 is die wereldwijde storing nooit te boven gekomen. Maar met SHIFT + nieuwe afbeelding kan het wel. Zo kan ik toch X9 blijven gebruiken.

     Ik heb met de 4 updates voor X9 nooit problemen gehad en ik hoop dat jij nog lang probleemvrij van X9 kunt genieten. En anders weet je waar je de vragen kunt stellen 🙂

     Groetjes van
     Zantara

 • graag wil ik op de hoogte blijven en leren,wat psp aan gaat

  • Hallo Jeannette,

   Met Zantara’s Vision probeer ik bezoekers het laatste nieuws en de meest gebruikte en soms niet zo veel gebruikte technieken te laten zien.

   Daarnaast komt er elke maand, behalve in juli en augustus, een Nieuwsbrief uit waar ook weer nieuwtjes en weetjes in staan.

   Als werken met PSP nieuw voor je is, kijk dan bij PSP Techniek. Daar kom je lessen met alle basistechnieken van PSP tegen.
   Dat zijn technieken die voor alle versies hetzelfde zijn.
   Bij PSP Versies zie je de verschillen tussen versies vanaf X4 tot de laatste, nu X8.

   Heb je vragen, dan kun je ze in een reactie bij een les stellen of op het forum van deze site: PSP Vraagbaak. Je bent van harte welkom.

   Groetjes van
   Zantara