ZV_nieuwsbrief
website website youtube website email 

NIEUWSBRIEF - April 2020

afrikaantje

Dag lieve lezers

Een foto van een bloemetje dat ik ken als een Afrikaantje. Die benaming is natuurlijk niet meer politiek correct in deze tijden. Het grappige is dat dit plantje helemaal niet uit Africa komt, maar uit Midden-Amerika en vooral uit Mexico. Een sterke plant die een vrolijke kleur geeft. Dat mag ook wel in deze tijden. Ik ga dit jaar niet naar mijn gewone stek waar ik het lente- en zomergoed koop. Deze waren in de aanbieding bij een supermarkt en ze geven kleur in de tuin en daar gaat het om.

Ik hoop dat iedereen die dit leest dat in goede gezondheid doet en dat ook zijn/haar naasten gezond zijn en blijven.

IMG_20190623_101442

Over Zantara

Terug op het terras
Ik maak deze nieuwsbrief op mijn geliefde terras. Een prachtige lenteweek zorgt ervoor dat ik me niet opgesloten voel. Zolang ik buiten kan zijn, ben ik blij.

Thuis is waar het hart is
Inmiddels zijn we alweer een aantal weken in een "intelligente lockdown". In de praktijk betekent dat voor mij dat ik alleen nog de deur uitga om boodschappen te doen. En dat beperk ik tot maximaal 2x per week.

Ik heb genoeg te doen en de dagen gaan snel genoeg voorbij. Voor wat er weggevallen is, heb ik andere bezigheden gevonden. Ik probeer elke dag iets nuttigs te doen: een kast uitruimen en schoonmaken, mijn kledingkast uitmesten, de vriezer ontdooien etc.

Ik heb het gevoel dat ik, voor de rest van mijn leven, zal denken in "dat was voor de corona-uitbraak" Ik zie dingen op televisie en realiseer me dat die zijn opgenomen toen er nog geen sociale afstanden waren, je naar de winkel kon als je daar zin in had en je niet blij hoefde te zijn dat je nog een pak toiletpapier te pakken kunt krijgen en toch maar naar een winkel verderop rijden omdat je gewone handzeep nodig hebt en die nergens meer te krijgen is.

Maar ook bang zijn dat je je naasten en mensen uit je sociale kring moet vermijden omdat je ze zou kunnen besmetten met een virus dat hen heel ziek kan maken of erger.

Daar dachten we met verkoudheden en de jaarlijkse influenza veel minder aan. Terwijl vooral die laatste voor hele zieke mensen en erger zorgt.

Of het leven ooit weer zo wordt als voor deze uitbraak...niemand die daar nu een zinnig antwoord op kan geven. Er is zoveel onzekerheid, op alle gebieden.

Ik probeer dankbaar te zijn voor elke dag dat ik mijn partner niet besmet heb en zelf ziek ben. Ik probeer te onderscheiden of ik me niet lekker voel vanwege de diabetes en (elk jaar erger wordende) hooikoorts of dat ik toch ergens besmet ben.
Ik probeer niet op te zien tegen de gang naar de supermarkt, omdat er toch nog mensen zijn die geen afstand houden.
Online bestellen en laten bezorgen is niet echt een optie, omdat er een wachttijd van 3 weken is en je al helemaal niet zeker bent dat je ook krijgt wat je bestelt. En dan moet je alsnog zelf naar de winkel.

Je kunt je leven niet laten leiden door angst. Dan verlies je de momenten om blij mee te zijn.

Dus ben ik blij met de zon, met het heerlijke weer, met mijn tuin en het terras en alles wat nog wel kan.

Net als met mijn gezondheid, leren om te kijken naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen.

Ik wens iedereen een zo gezellig mogelijke pasen.

Voor alle lezers van deze nieuwsbrief kan ik alleen maar zeggen: blijf veilig en blijf gezond. Zorg voor jezelf en voor elkaar.


In deze tijden kunnen we misschien hulp gebruiken of zelf geven. Er is een landelijk initiatief dat Niet alleen heet. Je kunt de website hier vinden. Daar staat ook de link naar hun Facebookpagina.


ZV_basisvoorbannersNEW

Zantara's Vision

Ik ben nog steeds met de les bezig over de gereedschappen voor vlakvulling.
Voor de rest ben ik de websites aan het nalopen op een betere indeling etc.
Ik heb ook weinig creatieve inspiratie, eerlijk gezegd. Dat komt vast wel weer.

NIEUW

ZV_voorbeeld2 - vlakvulling
ZV_pspgidsbanner2019
ZV_YouTubebanner
Gereedschap Vlakvulling
Ik ben nog steeds bezig aan de les over het gereedschap Vlakvulling. Ik ben al een paar keer begonnen aan het stukje over "Verloop vullen" en weet nu ook hoe dat werkt, maar het komt er nog even niet uit.
Geen nieuwe inhoud

Geen nieuwe inhoud

Dat was het weer voor deze keer. Deze nieuwsbeif is vooral bedoeld om contact te houden met trouwe lezers. Tot de volgende nieuwsbrief.
ZV_bannerforum2019

Deze nieuwsbrief heeft 268 abonnees
MailPoet