ZV_nieuwsbrief
Dag explorer
Lieve mensen,

Met trots laat ik onze eerste tomaat in de groei zien.
Wij hebben een kasje gekocht en daar staan nu sla, tomaten, radijs, (lente)ui, bieslook, waterkers en peterselie in. De gele bloemetjes die op de foto zichtbaar zijn, zullen afvallen en daaronder zit de tomaat. Het duurt nog een heleboel weken voor er werkelijk een rijpe tomaat uit komt, maar we hebben er veel lol in.
De slakken en mieren ook. We hebben alles al geprobeerd. Koffieprut, koperband, zout, mierenlokdoos, sinaasappel water. De slakken trekken zich er niets van aan.
Ik kom uit een grote stad en heb in een andere grote stad gewoond. Op een flat en een etage. En daar heb je geen slakken.
Onze allereerste radijs is half opgegeten door een slak. Dus die hebben we de andere helft dan ook maar gegund.
Het is allemaal uitproberen. Wat werkt, wat niet werkt. De sla gaat het niet worden. Die is uit zijn/haar krachten gegroeid, maar de tweede batch radijs weer wel en de tomaat is ook veelbelovend. Het is een leuke hobby en je eet er nog lekker van ook.
Ik geniet met volle teugen van het heerlijke weer. Ik kan goed tegen de warmte, zolang ik me rustig houd.
Dus 's ochtends vroeg de dingen doen die je wilt doen en dan 's middags als de zon op het terras weg is, lekker achter de laptop.
Ik heb een (bijna) nieuwe. Manlief had er een gekocht omdat er Windows 11 op zit en zijn pc niet naar Windows 11 kan upgraden. Maar een laptop was het niet helemaal, dus lag die vooral in een speciaal door hem gebouwd bureaukastje. Ik heb de laptop voor een redelijk prijsje overgenomen en het kastje erbij. Zo zijn die dan ook van mij en heb ik niet het gevoel dat ik op zijn laptop zit te werken. Degene die ik had is werkelijk te oud en niet meer vooruit te branden.
Deze heeft een touchscreen, dus nu heb ik met alles een touchscreen: telefoon, tablet, laptop en pc. Ik zou niet meer zonder willen.
Inmiddels is het flink afgekoeld en konden we eindelijk gras zaaien in de voortuin. We zijn het gesprek van de buurt nu, met onze zilver strips wapperend in de wind om de vogels op afstand te houden tot het gras is opgekomen en de eerste maai heeft gehad.

Ik ben naar een nieuwe fysiotherapie praktijk overgestapt voor mijn COPD-fitness. Ik heb een paar leuke therapeuten gehad sinds 2019, maar het zijn jonge mensen met ambities en ik zou, in augustus, aan mijn 6e therapeut in 2 jaar toe zijn. Ik ben op zoek gegaan naar wat meer continuïteit.
Toen bleek dat de praktijk die nog dichter bij huis is dan de vorige, ook COPD-fitness deed. Er is een wereld voor mij open gegaan. Een veel grotere zaal met moderne apparatuur en dus veel nieuwe uitdagingen. Met therapeuten die er al 20+ jaar zijn, maar ook een jonge, enthousiaste meid die me hard laat werken. Leuk hoor.
Ik ben met mijn, inmiddels, 64 jaar nog aardig fit en dat wil ik zo houden.

Het vrijwilligerswerk staat even op een laag pitje. Bij de ene organisatie ben ik weg en de andere is niet echt heel actief. Vooral veel praten, brieven schrijven en meer overleg. Ik ben meer van de actie, maar het zijn leuke mensen, dus blijf ik er gewoon.

Ik ben eigenlijk op zoek naar een betaald, parttime baantje en dan volledig vanuit huis. Die zijn er wel, maar voor veel van die banen moet je wel eerst naar een kantoor ergens in het westen van het land voor kennismaking en opleiding. Dat is voor mij niet haalbaar, dus blijf ik zoeken naar een baan in mijn eigen stad. Nou heb ik mijn leeftijd tegen, maar wie weet dat achter de pc of telefoon? Ik blijf het gewoon proberen.


Ik ben heel weinig met PSP bezig geweest. Ik krijg ook minder vragen van mensen.
Dat heeft er toe geleid dat ik een poll op de website heb gezet: is er nog belangstelling voor het voortbestaan van Zantara's Vision en de websites die daarbij horen?
Inmiddels hebben 7 bezoekers laten weten dat ze graag zien dat de sites blijven voortbestaan.
Tot oktober blijven de sites zeker in de lucht, mijn contract loopt tot oktober.
Ik zal dus ook zeker nog over mijn ervaringen met de proefversie van PSP 2024 schrijven.
Of de sites daarna doorgaan, hangt een beetje af van de interesse in de sites.
De YouTube sites blijven sowieso bestaan en Zantara's Share ook. De PSP Gids kan eventueel via Jouwweb.

Zonder gezien te hebben wat die versie brengt, weet ik nu al dat ik die niet zal kopen.
Wat voor PSP 2023 geldt, zal zeker ook voor PSP 2024 gelden: alleen maar 64-bits.
Ik mag dan zelf weinig filters gebruiken, maar PSP heeft gewoon te weinig nieuws te bieden, wat mij aangaat.
Met de versies die ik heb en PSX (PhotoScape X) heb ik meer dan voldoende mogelijkheden.

Ik zou het heel fijn vinden als de lezers van deze nieuwsbrief mij willen laten weten of Zantara's Vision moet blijven voortbestaan.
Hoewel ik PSX dagelijks gebruik voor mijn eigen foto's en wenskaarten, heb ik al even geen nieuwe lessen meer geschreven. Ik krijg een beetje de indruk dat ik die vooral voor mijn eigen plezier schrijf en dat er niet zoveel belangstelling is voor deze fotobewerker.
Als ik dat mis heb, verneem ik dat graag.

Support voor PSX
Voor vragen, kun je mij proberen via het contact formulier, speciaal voor vragen over PSX.

Bezoekers
Ik heb zichtbaar een bezoekersteller op mijn websites. Dat geeft me eigenlijk alleen die informatie. Ik kijk eigenlijk nooit verder. Ik zie dat er nog niet zoveel belangstelling is voor PSX. Toch blijf ik erover schrijven. Misschien komt de interesse nog. ­čśü
Dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende nieuwsbrief.
ZV_groetjes
ZV_banner2022
ZV_foto
ZV_pspgids2
ZV_zantarassharebanner
ZV_youtube-1
ZV_contact
Abonnees op deze nieuwsbrief: 263
┬ęZantara2023
Email Marketing Powered by MailPoet