ZV_nieuwsbrief
Dag explorer
Lieve mensen,

De eerste narcis uit eigen tuin. In Engeland had ik er zoveel dat ik, als ze uit waren, altijd wel een vaas vol had. Hier heb ik veel bollen geplant, maar komen er maar een aantal uit. De eerste narcis met een takje Viburnum ook uit eigen tuin is de foto voor deze nieuwsbrief. In een mooi groen vaasje dat ik als weggegooid flesje had gevonden. Er zat een etiket op met Poolse tekst. Ik heb het in de vaatwasser gedaan en dan komt het etiket er mooi af. Leuk, gekleurd vaasje voor een bloemetje uit eigen tuin.
Dit wordt de vaste foto in deze rubriek. Het beeld is uit mijn eigen tuin.

Vrijwilligerswerk
De corona maatregelen hebben op veel mensen een grote impact gehad die ook nu nog doorwerken. Ik ben daar een van. De organisatie waar ik 8 jaar met hart en ziel voor gewerkt heb is, tijdens de lockdowns, dicht geweest. Mijn functie was al veranderd in thuiswerken en zo werd de afstand naar de organisatie werd steeds groter. Ik heb me nu teruggetrokken als vrijwilligster en het beheer van de websites en verzorgen van kopij aan anderen overgedragen. Het is goed zo. De verbinding is verbroken.
Ik ben nog wel vrijwilligster bij het seniorenplatform in mijn plaats. Ik zit in de werkgroep Mantelzorg. Ik ben 16 jaar mantelzorger geweest en heb zelf een flink aantal jaren mantelzorg gekregen. Leek me dat ik daar dan over mee kan praten.😉

Invulling
Het is verbazend hoe snel het wegvallen van een activiteit wordt ingevuld door wat anders. Ik heb veel tijd besteed aan de organisatie en die uren zijn inmiddels dik opgevuld met allerlei andere dingen en interesses. Ik zou, gelukkig, niet weten wat je vervelen is.

Boodschappen
Een overblijfsel van de coronatijd is dat ik 1x in de week mijn boodschappen doe, in plaats van een dagelijks tripje. Ik plan een weekmenu en maak dan een boodschappen lijstje en met mijn geheugen, haal ik dan ook echt alleen wat er op dat lijstje staat en als het er niet op staat, kom ik er ook niet mee thuis. 😒😒 En in de winkel denk ik dan..gut, wat aten we donderdag ook al weer.🤔
Papiertjes met boodschappen erop vind ik niet handig. Ik laat ze thuis liggen, ze vallen uit mijn zak. En om zeker te weten dat je ook alles hebt, heb je een pen nodig om de boodschappen door te strepen. Tegenwoordig vind ik dat teveel gedoe.

Ik maak al jaren gebruik van een app op mijn telefoon. Die telefoon heb ik toch altijd bij me. Dat voldeed, maar ik miste toch wel opties. Apps zijn soms wel in het Nederlands, maar zijn gericht op de buitenlandse markt. Dat is logisch, want de Nederlandse markt is gewoon te klein om interessant te zijn.

Bij toeval ontdekte ik onlangs een volledig Nederlandse app. En die doet alles wat ik nodig heb. Ik kan er mijn weekmenu in zetten en een boodschappenlijst maken.
Kan dat per winkel toevoegen en als ik het artikel heb, dan tik ik erop en dan gaat het naar een lijst, waar je met een tik de volgende keer het artikel zo weer kunt toevoegen.
In het begin moest ik er erg aan wennen en miste ook een paar dingen. Ik heb de app in de Android app store een beoordeling gegeven en daar heeft de maker op gereageerd. Zo kon ik uitleggen wat ik miste en waarom. Daar is een correspondentie uit ontstaan.
En zo groeit de app tot de, voor mij, ideale maaltijdplanner en boodschappen app.
Als het mogelijk is, voegt de maker een verzoek toe, er zijn regelmatig verbeteringen en ik heb mijn oude app er nu uitgegooid. Er zit ook een barcode scanner bij. Die is nog in ontwikkeling, maar daarmee kun je een barcode van een product scannen en die wordt dan automatisch aan je boodschappenlijstje toegevoegd.

Hebben jullie ook je telefoon altijd bij je? Dan kan ik je deze app van harte aanbevelen.
De app heet Wekelijkse Maaltijdplanner en je kunt hem gewoon via de Android Play Store en de Apple Store downloaden. Er is een gratis en een betaalde versie. De gratis versie doet hetzelfde, maar heeft advertenties. Maar dat hebben alle gratis apps op je telefoon.

Maak ik nu reclame voor een app. Ja, geef ik ruiterlijk toe.
Maar het is een jonge ontwikkelaar en ik heb het gevoel dat ik een ietsebietsie heb bijgedragen aan de ontwikkeling van de app zoals die nu is. Ik voel me dus betrokken bij de app. En ik wil de ontwikkelaar een kans geven. In de Google Play Store zie je ook een review van mij. Download je de app en heb je een vraag, je krijgt dezelfde dag nog antwoord van de maker.

Het is niet zo dat ik nu in elke nieuwsbrief reclame ga maken voor een product of app. Ik wilde hier een keer een uitzondering voor maken.
Omdat ik zelf niet met PSP 2023 werk, kan ik daar uit eigen ervaring ook niets over melden. Op het Internationale PSP bord kan ik niets vinden dat er echt uit springt.
Gebruikers op dat bord gebruiken PSP vooral om logo's, banners etc. te ontwerpen. Die lopen tegen problemen van PSP zelf aan, die je als creatieve PSP gebruiker niet hebt. Er wordt weinig over filters bericht en nu er alleen nog maar een 64-bits PSP is, is het makkelijker geworden. Mensen gebruiken de 64-bits filters en die werken dan wel.

Ik heb daarom geen ervaringen te delen over PSP 2023.

De mailtjes die binnen komen zijn voor 99% over filters en niet over PSP 2023.
Degenen die PSP 2023 hebben gekocht, mailen me over het feit dat de filters niet meer werken. En dat klopt en dat zal in volgende versies niet anders zijn. Er is geen 32-bits versie meer, dus werken die filters niet meer.

Kom je dingen tegen, laat het me dan weten. Ik kan het vermoedelijk niet oplossen als het specifiek voor PSP 2023 is, maar ik kan wel kijken of er op het internationale forum iets over gezegd wordt.
Met jouw vragen en de eventuele oplossingen die ik kan vinden, kun je weer anderen helpen. Ik zet ze dan in de volgende nieuwsbrief.

Voor vragen over andere versies zit ik nog steeds op dezelfde plek :-)

Ik kan alleen maar aanraden om PSP 2020 of lagere versie op je pc/laptop geïnstalleerd te laten. Zo kun je nog wel met de filters werken.
En ik kan ook niet genoeg benadrukken om een kopie van een PSP installatie en alle aankoop- en registratienummers te bewaren op een andere plek dan je pc/laptop. Wil je een eerder gekochte versie installeren, dan heb je dat nodig. Registreren bij Corel/Alludo van een versie is ook belangrijk. In jouw persoonlijke omgeving worden die registratie gegevens bewaard.
Heb je nog wel de mail met de registratie-/activatie nummers, maar niet meer het downloadbestand van een oudere PSP versie?
Op DEZE PAGNIA van Corel kun je PSP tot versie X8 nog downloaden. Ook de Ultimate versies. Download jouw versie en vul bij de installatie het activatienummer in en je hebt weer een werkende PSP.


Het aantal lessen groeit
Ik ben nog elke dag bezig om ontdekte mogelijkheden te oefenen, zodat ik onthoud waar de functie of mogelijkheid zit en hoe te gebruiken.
Wie op de Overzichtspagina voor PSX kijkt, kan zien dat er weer een aantal lessen zijn bijgekomen. Er is nu een les met de meest gebruikte Basis technieken.
Inmiddels zijn er twee creatieve lessen klaar. Een daarvan is een bijna exacte kopie van een les die op Zantara's Vision veel gemaakt is. Met de PSX versie laat ik zien dat je ook creatieve lessen met PSX kunt maken. Een nieuwe les met tubes is in de maak.

YouTube kanaal
Er staan weer een paar clips op het YouTube kanaal voor PSX en meer zijn in de maak. Omdat ik overgestapt ben naar LibreOffice in plaats van Microsoft Office, moet ik nog even uitvinden hoe ik het beste een videoclip kan maken. Inmiddels zijn er al 3 abonnees. Leuk hoor.

Support voor PSX
Voor vragen, kun je mij proberen via het contact formulier, speciaal voor vragen over PSX.
Dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende nieuwsbrief.
ZV_groetjes
ZV_banner2022
ZV_foto
ZV_pspgids2
ZV_zantarassharebanner
ZV_youtube-1
ZV_contact
Abonnees op deze nieuwsbrief: 263
©Zantara2023
Email Marketing Powered by MailPoet