ZV_nieuwsbrief
Dag explorer

Het is weer tijd voor een nieuwsbrief. Het is even te fris voor mijn geliefde terras, maar ik kijk wel uit op een volop bloeiende tuin. Heerlijk.
DSC_5177
DSC_5194

Over Zantara

Waar blijven de dagen/weken? Ik vraag het hier regelmatig. Als ik terugdenk aan wat ik de afgelopen maand heb gedaan? Ik heb geen idee.

Ik moet in mijn agenda kijken om de maand terug te halen. Hebben jullie dat nou ook?

Mijn dagen zijn vol genoeg. In dit seizoen is een aflevering van The Crown kijken er niet bij. Dat is meer iets voor koude wintermaanden.

Ik ben weer veel actiever als vrijwilliger, zie ook meer collega-vrijwilligers, heb wat meer (thuis)werk. Dit is ook bij uitstek het seizoen om lekker in de tuin te werken. Helaas kan ik dat maar een kwartiertje tegelijk. Dan zakken mijn bloedsuikers zo, dat ik weer even rust moet nemen en iets zoets om de boel weer op te vijzelen. Zo doe je lekker lang over een enkel klusje 😋

Vanmiddag mijn nieuwe bureaustoel in elkaar gezet. Op zich heel makkelijk, maar ik heb helemaal niets met gebruiksaanwijzingen. Al helemaal niet met onduidelijke tekeningen. Ik moet het zien en snappen. Ik moet het altijd eerst weer een keer uit elkaar halen voor het, uiteindelijk, wel goedkomt. Mijn handen verkrampen snel, dus iets stevig aandraaien gaat bij stukjes en beetjes.😒 Duurt allemaal 3x zo lang als wanneer manlief het zou doen, maar ik doe het graag zelf.

En wat een gedoe om dan van de oude stoel af te komen. Tot 2016 ofzo (ik weet het niet meer precies) belde je dan de gemeentelijke vuil ophaaldienst, maakte je een afspraak en zette je de oude stoelen aan de straat op het afgesproken tijdstip. Nog eerder kon je dat gewoon op een vaste dag in de maand doen.

Nu moet je ze zelf naar de stort brengen en dan betaal je per kilo afval. De eerste 70 kilo zijn vrij, daarna betaal je per 10 kilo ofzo. Heb je geen auto, dan kun je het laten ophalen. Voorrijkosten zijn dan € 20 en dan € 1,50 per 10 kilo en geen "vrije" kilo's. Dan ben je als snel bijna € 25 kwijt om van twee oude bureaustoelen af te komen. En dan zijn ze nog verbaasd dat mensen hun grofvuil gewoon dumpen. Ik praat dat niet goed, trouwens, maar snap het wel. Ik ben er te laf voor. Er hangen overal camera's en dan ben je echt de sigaar.

En dan opeens is er weer een maand om. En zit ik op mijn nieuwe stoel een nieuwe nieuwsbrief te typen. Tempus fugit. De tijd vliegt.
ZV_banner2022

Over Zantara's Vision

Er zijn steeds meer mogelijkheden met de software waar Zantara's websites op draaien. Zolangzamerhand is het bouwen en onderhouden van de sites net zo'n hobby geworden als het doel waarvoor ze gemaakt zijn: PSP.

Ik heb het gevoel dat deze "look" wel even blijft. Ik ga, na een kleurrijke periode, toch weer terug naar wat minimalistischer. Blauw blijft een hoofdkleur. Blauw blijft mijn lievelingskleur. Er zit ook wat zeeblauw (oftewel een groen schakering) in, maar de tekst is zichtbaar voor mensen die moeite hebben met kleuren zien. Daar probeer ik altijd rekening mee te houden.

Over het beantwoorden van vragen


Ik heb in mijn vorige nieuwsbrief aangegeven dat ik even geen vragen kon beantwoorden. Het hoofd zat vol, de bloedsuikers waren ontregeld, waardoor ik me niet lekker voelde. Ik had echt het gevoel dat ik even op de rem moest trappen.

Ik heb nu het bericht in de mail en op Zantara's Vision weer weggehaald.

Dus als jullie vragen hebben...je weet waar ik zit. Onderaan deze nieuwsbrief staat ook een banner die naar de contactpagina linkt.

Voor je een vraag stelt probeer eens om jouw vraag met een trefwoord in de zoekbalk rechtsboven op Zantara's Vision of de PSP Gids in te geven. Bijvoorbeeld: Filters Unlimited. Je krijgt dan, net als bij Google, een lijst met alle lespagina's waarin Filters Unlimted wordt genoemd of beschreven.

corel psp
Nieuwtjes over of ervaringen met het werken met PSP

Over PSP

Ook deze keer heb ik niets te melden over PSP. Omdat ik een aantal weken ook geen vragen heb beantwoord, zijn er ook geen interessante vragen binnen gekomen die ik met jullie kan delen.
Ik moet ontzettend veel geluk hebben met mijn PSP versies, want ik heb eigenlijk zelden problemen. Dat filters niet meer werken vind ik zelf geen probleem.

Ik heb met PSP 2022 nu bijvoorbeeld dat ik in een afbeelding die al lagen heeft, geen nieuwe laag kan vullen met een kleur of verloop. Dan moet ik eerst de bestaande lagen op slot zetten en dan kan ik een nieuwe laag vullen.
Waarom dat opeens niet meer wil...geen idee. Ik heb het al eens eerder met een PSP versie gehad.

Zo lang het op te lossen is, accepteer ik het als een van die dingen.
En dan opeens dan werkt het weer en vergeet ik als snel dat het niet wilde werken.

Een feilloos werkende PSP kan opeens kuren gaan vertonen en de oorzaak is onbekend. Als het iets is dat veel voorkomt, brengt Corel wel een update uit. Anders is het vooral handig worden in het omzeilen van het ongemak. Zoals met het vullen van een vlak.

Net zoals soms op de Delete toets op je toetsenbord functie niet meer wil werken. Dat kun je dan weer opvangen door in PSP Bewerken > Wissen te kiezen of daar een knop van te maken op je eigen werkbalk.

Klik op de afbeelding hieronder om de volledige grootte te zien.
ZV_werkbalk

Nieuwe lessen/Bijgewerkt

Eindelijk weer een paar creatieve lessen.
Klik op de afbeeldingen om naar de les te gaan
Zantara's Vision
PSP Foto
Zantara's Share
ZV_myowlisdifferent
My Owl Is Different. Een les met een tube en wordart
ZV_truefriendship
True Friendship
Een les met een tube en zelf wordart maken met verschillende fonts
ZV_Fleur1gemengd
De site is aangepast. Ik heb nog geen nieuwe lessen toegevoegd
ZV_hydranga27032022
Site is aangepast aan de nieuwe stijl, maar nog geen nieuw materiaal toegevoegd
Dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende nieuwsbrief.
Blijf gezond en blijf verbonden.
ZV_groetjes
ZV_banner2022
ZV_pspfoto3
ZV_pspgids2
ZV_zantarassharebanner
ZV_youtube-1
ZV_contact
Abonnees op deze nieuwsbrief: 263
ZV_copyright2022
Email Marketing Powered by MailPoet