ZV_nieuwsbrief
Dag explorer

En toch maar een nieuwe look voor de websites en de nieuwsbrief. De indelingen zijn wel allemaal hetzelfde gebleven, maar ik had behoefte aan wat zachtere kleuren voor banners. Ik ben er nog niet helemaal klaar mee. De banner voor Zantara's Vision is af, maar voor de rest ben ik nog aan het stoeien met lettertype, lettergrootte en kleur.
IMG_20220415_105636
DSCN2364 (Aangepast)

Over Zantara

En het is echt lente! Mijn favoriete tijd van het jaar! Door de wind vind ik het te koud om buiten te zitten, maar ik geniet van de zon en om in de tuin te werken is het prima weer.

Om me heen komt alles in bloei. De lammetjes dartelen in de wei, mijn wisteria heeft 8 knoppen. Dat is meer dan in jaren het geval is geweest. Nou nog wat meer energie.

Aan de andere kant heb ik het, op mijn manier, best druk. Ik heb me aangesloten bij het Seniorenplatform in mijn woonplaats, werk nog steeds thuis voor de andere organisatie, zie ook wat meer mensen en zo zijn je dagen al snel opgevuld.
Het is fijn om weer (nieuwe) mensen te ontmoeten nadat ik me sinds de uitbraak van de pandemie zoveel mogelijk geïsoleerd heb.

Ik heb wel de behoefte om de 1,5m afstand te bewaren, waar mogelijk en handen schudden vind ik nog lastig.Bij ons in het ziekenhuis hebben ze het voorgoed afgeschaft. Dat is duidelijk.

Over het beantwoorden van vragen


Ik krijg dagelijks mailtjes binnen met vragen over PSP en dan met name over insteekfilters. Soms mailen mensen me meerdere keren op een dag.

Het werd me even te veel. Temeer daar ik het soms gewoon niet op kan lossen en dat frustreert dan weer.

Wat mensen soms vergeten is dat het niet altijd aan PSP ligt of aan de insteekfilters.
Soms ligt het aan een (oudere) Windows versie die dan niet soepel loopt met de nieuwste PSP. Soms vergeten mensen dat vanaf PSP 2021 veel filters nu eenmaal niet meer werken. Daar is op Zantara's Vision en PSP Gids uitgebreid aandacht aan besteed.
Soms gaat het fout bij het installeren van een filter. Dat staat dan in submap van een submap van een submap en men laat PSP alleen naar de hoofdmap verwijzen zonder het vinkje aan te zetten bij submappen. Soms staan niet alle vinkjes aan.
Daarom, als opfrisser, nog een keer een voorbeeld van de instellingen bij Bestand > Voorkeuren > Bestandslocaties > Insteekfilters.

ZV_voorbeeldinstellenfilters
Dit geldt voor alle PSP versies vanaf...X8...denk ik. Ergens zijn er een paar versies waar je "Geladen insteekfilterbestanden beperken tot bestanden met de extensie .8B" juist niet aan moet vinken. Zie je met het aanvinken van de drie opties je filters nog niet, probeer dan eens om het vinkje bij optie 2 weg te halen. Sluit PSP af en open opnieuw en kijk of de filters nu wel in de lijst staan.

Filters Unlimited werkt in elke PSP versie en in elke Windows versie. Is die niet zichtbaar dan heb je hem in de verkeerde map laten installeren en heb je jouw PSP daar niet naar laten verwijzen.

Beste optie is om Filters Unlimited helemaal te verwijderen:
  • Start > Instellingen (tandwieltje) > In Windows 10 > Systeem > Apps en onderdelen > Zoek Filters Unlimited > Klik erop en kies "Verwijderen"
  • Installeer het dan opnieuw en schrijf op waar je het geïnstalleerd hebt. Open je PSP en laat PSP naar die map verwijzen.
Er is een les, speciaal over Filters Unlimited HIER. De les is recentelijk aangepast.
ZV_appverwijderen
Zo ziet dat er in Windows 11 uit. Ik heb zelf voor een donker thema voor Windows gekozen.
Ik wil iedereen met PSP problemen graag helpen. Mensen die me regelmatig mailen, weten dat. Maar ik zou jullie willen vragen om eerst even op Zantara's Vision of PSP Gids te kijken. Daar kun je, bijna altijd, het antwoord vinden.

Als ik me weer wat beter voel en wat meer energie heb, haal ik de mededeling weer weg en kun je me weer gewoon mailen met je PSP vragen.

Ik vraag jullie begrip hiervoor. Ik doe wat ik kan, maar soms wordt het teveel.
Er zijn mensen die denken dat er een team achter Zantara's Vision staat, maar dat is niet zo. Ik doe het alleen en met alle plezier. Maar wat teveel is is teveel. Voor nu.
corel psp

Over PSP

Nieuwtjes over of ervaringen met het werken met PSP
Over PSP zelf valt eigenlijk niets te schrijven. Op mijn Windows 11 pc werken versies 2019 t/m 2022 soepel. We zijn ongeveer 3 maanden verwijderd van PSP 2023. Eigenlijk heb ik er weinig interesse in, PSP 2022 leek veel nieuwe mogelijkheden te hebben maar, zoals zo vaak met Corel, het bestond allemaal al. Corel heeft er alleen een apart werkvlak van gemaakt. Bijna alle opties zijn te vinden onder het menu "Aanpassen" .

Ik vermoed dat PSP 2023 wel eens helemaal geen 32-bits versie meer zal hebben. Bijna niemand heeft meer een 32-bits pc/laptop. Dat betekent dat er, net als voor 2021 en 2022 geen proefversie meer voor de 32-bits is. Daarmee vervalt de mogelijkheid om met de proefversie de filters uit te proberen.
Wie PSP uiteindelijk koopt kreeg, tot nu toe, nog wel de 32-bits versie erbij. Of dat met PSP 2023 ook nog het geval is, zullen we moeten afwachten.

Ook hier heb ik een les over geschreven: Het belang van meerdere PSP versies

De laatste versie waar de meeste (oude) filters nog mee werken is PSP 2020. Heb je die op je pc/laptop en ben je wel geïnteresseerd in de nieuwste PSP? Laat dan PSP 2020 gewoon staan en gebruik de 32-bits daarvan om filters te kunnen blijven gebruiken.
.

Nieuwe lessen/Bijgewerkt

Klik op de afbeeldingen om naar de les te gaan
Zantara's Vision
PSP Foto
Zantara's Share
ZV_materialenpaletx7
ZV_Fleur1gemengd
ZV_hydranga27032022
Ik ben alle lessen Techniek weer aan het nalopen en heb er een aantal flink aangepast. Aan de rechterkant van elke pagina op Zantara's Vision zie je welke.
Ik heb geen nieuwe lessen toegevoegd
Nieuwe maskers gemaakt en voor het eerst met gekleurde maskers geëxperimenteerd
Dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende nieuwsbrief.
Blijf gezond en blijf verbonden.
ZV_groetjes
ZV_banner2022
ZV_pspfoto-1
ZV_zantarassharelogo
ZV_pspgids
ZV_youtube
ZV_contact
Abonnees op deze nieuwsbrief: 268
ZV_copyright2022
Email Marketing Powered by MailPoet