ZV_nieuwsbrief
ZV_roodborstje
Dag lieve lezers,

En weer is er een maand voorbij en zijn we in maart aangeland. De vroege sneeuwklokjes en krokusjes zijn alweer verdwenen en de narcissen en andere voorjaarsbloemen beginnen te kleuren. Onderweg op mijn scoot zie ik de magnolia bomen in knop, de brem is al uit en mijn sering begint ook uit te lopen. Ons roodborstje komt nog dagelijks langs, maar zal snel verdwijnen naar zijn/haar zomerverblijf. In de zomer zie je het diertje niet.

Over Zantara


Ik heb, deze keer, eigenlijk weinig over mezelf te vertellen. Het leven kabbelt voort en ik heb genoeg bergen en dalen meegemaakt om blij te zijn met een periode die gewoon voortkabbelt.

Was wel blij dat ik weer naar de kapper kon, want zo'n corona coupe is het niet hoor.

Ik ben met van alles en nog wat bezig, ben druk geweest met het bijwerken van de website van de organisatie waar ik nog steeds als vrijwilligster werk en, nu het weer beter wordt, lekker buiten bezig.

In de voortuin zie je de buurt voorbij komen en mensen die zijn weggetrokken, zijn wel in de buurt gebleven. Zo blijf je toch in contact.
Op gepaste afstand, natuurlijk. Ook buiten.

Het is een tweede natuur geworden, merk ik.
Komt iemand een stap dichterbij, dan zet ik automatisch een stap terug. En volgens mij houd ik veel meer afstand dan 1,5m, maar dat kan geen kwaad. Ook bij mijn kleine buurjongetjes van 1,5 en 4,5 jaar.

Voor mij is versoepelen, meer buiten kunnen zijn. Voor de rest ben ik nu zo gewend aan de beperkingen dat het, zoals Rutte vorig jaar al voorspelde, het nieuwe normaal is geworden.

Het enige dat ons echt is afgenomen is de vakantie in Engeland. Maar daar valt mee te leven. We gingen niet op familiebezoek, dus het is puur de vakantie. Dat is dan een luxe probleem.

Het scheelt als je geen kinderen/naaste familie hebt, die je alleen via video kunt zien. We zijn maar met zijn tweetjes en daar heb je in deze tijden profijt van.

Van de week was ik even op verjaarsvisite. En dan zie je hoe snel je de regels overtreed. Er was nog een iemand die ook bij de ene vriendin waar ik nog wekelijks kom op bezoek gaat. Even aarzelde ik, maar ben toch naar binnen gegaan. De huiskamer is meer dan groot genoeg om op veel meer dan 1,5m te zitten en er wordt goed geventileerd. Dus dat risico heb ik genomen. Totdat er twee mensen veel te vroeg kwamen. Dan ben je met 5 mensen in een huis. En dat voelt niet goed meer. In in de haast naar buiten, komt je dan al snel te dicht bij elkaar.

Ach...een nieuwe ervaring. Koffie in twee slokken weg, gebak in de mond proppen en nog kauwend even zwaaien en wegwezen :-)

ZV_banner2021
Er is een paasles!!! Meestal begin ik er aan maar komt die niet af, net als de kerstles.

Het idee kwam van Speedy, die me regelmatig mailt met tips of weetjes.
Deze keer was het een heel leuk, gekleurd, font. Helaas zie je dat alleen in Photoshop of Lightroom. In PSP is het gewoon zwart.
Maar zo kwam ik op het idee om er dan zelf een gekleurd font van te maken.
Ik heb nog maar weinig tubes en materialen die ik niet al eens gebruikt heb, dus heb ik nieuw materiaal van Pixabay gedownload. Copyright vrij en zo kun je zelf een (paas)kit samenstellen.
En zie daar...een paasles is geboren.

Je kunt de les hier vinden:
Voor de rest geen nieuwe lessen. Ik ben zoveel mogelijk lessen aan het aanpassen aan de nieuwe editor waarmee de websites gemaakt wordt. Dat zijn cosmetische veranderingen die niet zo opvallen, maar veel tijd kosten.

Nieuw op Zantara's andere sites:

ZV_pspgidsbanner2021
ZV_bannerZantarasShare2021
ZV_pspfotobanner2021
Pagina's bijgewerkt
Nieuw toegevoegd aan:
Nieuw:
ZV_bannerYoutube2021
Geen nieuwe lessen
ZV_banner2021
Blijf gezond en blijf verbonden.
Dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende nieuwsbrief.
Laat me weten of er behoefte is aan nieuw, eigengemaakt materiaal en zo ja, welk materiaal. Ik ben geen tuber.
ZV_bannerforum2019
Deze nieuwsbrief heeft 268 abonnees