ZV_nieuwsbrief
Volgens de software waarmee ik deze nieuwsbrief maak, is er al een nieuwsbrief verzonden op 6 februari. Die mag de prullenbak in, want dat was niet de bedoeling. Ik maak vaak een nieuwsbrief aan en schrijf die bij stukjes en beetjes. Daar is kennelijk iets fout gegaan. Hieronder de nieuwsbrief voor februari 2021.
ZV_boom
Sneeuwpret
ZV_sneeuwladschap
ZV_vogels in de tuin
Winter 2021
Dag lieve lezers,

Met, vermoedelijk, de laatste vorstdag, komt er aan de winterpret een einde. Ook aan het prachtig, zonnige, winterweer trouwens.
We hebben plekjes sneeuw- en ijsvrij gemaakt en daar vogelzaad gestrooid. Er hangt een vetbol en een pot met pindakaas.
Leuk om de vogeltjes in de sneeuw te zien hoppen, wetend dat je eten voor ze hebt.

Over Zantara


Ik kon met mijn scoot de deur niet uit, met al die sneeuw en dat ijs. Het tuinpad hebben we schoon geschept en ik heb het dagelijks bijgehouden. Al was het maar om een kattenpaadje te maken, want de kat houdt niet van sneeuw aan de pootjes en aan een kattenbak doet hij al jaren niet meer.
Mijn scoot staat onder een afdak, maar de stuifsneeuw had er een flinke laag opgelegd.
De tuin zou ik nog wel uitgekomen zijn, maar het steegje dat naar de straat leidt, was veel te glibberig en ook de stoep en de afrit naar de straat. Ging het gewoon niet worden.

We hadden gelukkig voldoende noodvoorraad in huis. Die had ik ingeslagen toen vorig jaar de schappen vaak leeg waren en dat kwam nu van pas. Brood wordt door manlief gemaakt, dus we konden voor een week vooruit.

En toen begon het toch te nijpen. Want net als spaargeld, als je daar eenmaal van gaat eten, dan slinkt het snel. Zo ook de voorraad.
Manlief is toen lopend...of liever...glibberend naar de winkels gelopen om het hoognodige te halen. Wat was ik blij dat hij weer veilig terug was. Want als je op onze leeftijd uitglijdt, dan is de schade meestal aanzienlijk.
Gelukkig wilde de auto ook na dagen strenge vorst nog starten en konden we, na bijna een week, met de auto naar de winkel. De auto moest wel eerst uitgegraven worden en dan is het toch een avontuur om de weg op te draaien. Gelukkig ging alles goed.

Met de boodschappen voor een week weer in huis, kan ik er weer even tegen. Ik ga me opgesloten voelen, als ik de deur niet uit kan. Mijn scoot is mijn ticket naar de buitenwereld en als ik daar niet op weg kan, voel ik me heel beperkt. Zelfs sneeuwscheppen in de tuin is dan niet "buiten" genoeg.

Aan de andere kant heb ik genoten van de schaatsende kinderen op de vijver aan de overkant. Van de strakblauwe lucht en de stralende zon. Van kou heb ik geen last gehad.

Inmiddels is het maandag en vandaag zal het gaan regenen. Terug naar een begaanbare wereld en grauwheid. Maar de temperatuur is, voor het eerst boven 0 C.

Je moet ook altijd wat te klagen hebben over het weer, denk ik dan maar.

In de tuin zullen dan de sneeuwklokjes weer tevoorschijn komen. Symbool voor hoop op betere tijden. De foto is gemaakt vlak voor het ging sneeuwen.
Hoop2021
ZV_banner2021
Na jarenlang WhatsApp te hebben gebruikt, ben ik nu overgestapt op Signal. Ziet er bijna hetzelfde uit, werkt ook bijna hetzelfde, maar is niet van meneer Zuckerberg (Facebook). Op dit moment is Signal een stuk privacy vriendelijker dan WhatsApp. Zo zie je niet wanneer iemand voor het laatst online is geweest, kun je niet in een profiel kijken, maar zie je wel of je bericht gelezen is.

Ik ontdekte als snel dat je je eigen stickerpakket kunt maken voor gebruik in Signal. Daar is PSP dan weer ideaal voor.
Ik ben gelijk aan de slag gegaan en heb er een les over geschreven. Klik op de woordwolk hieronder om naar de les te gaan.

De stickers zijn natuurlijk ook los in WhatsApp te gebruiken.
Op Zantara's Share kun je een aantal stickers vinden die ik inmiddels gemaakt heb.
Word Art

Nieuw op Zantara's andere sites:

Lessen op PSP Foto zijn voorlopig lessen die eerder op Zantara's Vision waren te vinden onder PSP Foto. Alle lessen worden nagelopen en soms helemaal herschreven, zoals de les Giethoorn.
ZV_pspgidsbanner2021
ZV_bannerZantarasShare2021
ZV_pspfotobanner2021
Geen nieuwe lessen
ZV_bannerYoutube2021
ZV_banner2021
Blijf gezond en blijf verbonden.
Dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende nieuwsbrief.
ZV_bannerforum2019
Deze nieuwsbrief heeft 271 abonnees