ZV_nieuwsbrief
IMG_20211103_111629 (Klein)

Over Zantara

En weer een maand voorbij. Nog een maand en het jaar is weer voorbij.
Wat een jaar is dit weer geweest. Na de strenge corona maatregelen, leek het allemaal weer bijna normaal. Hoewel veel mensen al wel hadden verwacht dat het met het najaar weer terug naar af zou zijn.

Vanavond weten we of dat inderdaad het geval is. Maar een gedeeltelijke lockdown zit er wel weer in.

Ik ben een paar weken geleden nog een keer naar de Action geweest en heb daar schoonmaakmiddelen ingeslagen die ik daar normaal ook koop. En bij de Dirk wasmiddel, die van 4 voor een tientje gehaald. Nu kan ik tot ver in het voorjaar weer toe. Ik heb mezelf voor 6 euro getrakteerd op een warm pluizig fleece vest. Die zijn zo warm, dat de verwarming een graad lager kan. Zo kan ik de winter door, want ik had nog er nog een die ik al zeker 10 jaar heb. Hoorde bij zo'n huispak. Een voor in de was en een om te dragen. Een meer heb je niet nodig, toch?

Dat is echt iets wat leven in het corona tijdperk me geleerd heeft. Hoe weinig je nodig hebt om niets tekort te komen. Dat is toch iets om dankbaar voor te zijn.

Wel heb ik, en dat hoor/lees ik van meer mensen, het gevoel dat de dagen steeds eerder donker worden. En het is nog te vroeg voor de donkere dagen voor kerst. Een gevoel dat past bij de toch wel donkere tijden waarin we leven. Ik heb nog geen kerstversiering, maar heb al wel een kaars branden met zo'n lekkere wintergeur en een lichtsnoertje in een glas en in de vensterbank.

Ik stuur voor de kerst nog een nieuwsbrief met een kerstwens, maar wens iedereen nu alvast licht in donkere dagen (letterlijk en figuurlijk).
corel psp
Vorige week stond opeens de update naar Windows 11 klaar. Die draait nu bijna een week en ik heb nog geen problemen ondervonden.

Ik heb de PSP versies 2019 tot en met 2022 uitgeprobeerd en ze doen het allemaal. Ook de filters. De filters die in PSP 2022 onder Windows 10 werkten, werken ook onder Windows 11. Corel had bijtijds de update uitgebracht.

Ik weet niet of de oude versies het ook nog doen in Windows 11. Ik weet dat mensen met PSP X2 werken. Ik kreeg die niet meer geĂ¯nstalleerd. Maar een programma dat met X2 meekwam (MediaOne), draait ook in Windows 11 nog zonder problemen.

TIP: Corel heeft op de Freebies pagina een heleboel kerst materialen, waaronder tubes. Ik denk dat die er voor het grootste deel van de maand december wel op zullen blijven staan. Het meeste materiaal is al eerder aangeboden, maar misschien is er toch iets voor je bij.
Kijk bij Corel Freebies
ZV_banner2021
Nieuw of bijgewerkt

Ik moet bekennen dat ik al weken bijna niets meer aan de website heb gedaan, behalve een paar kleine dingetjes. Ik denk dat iedereen dat wel herkent, je hoofd staat even naar andere dingen.

Ik heb PSP nog elke dag open, maar dan om mijn eigen foto's te bewerken en afbeeldingen te maken voor de Facebookpagina voor de organisatie waar ik als vrijwilligster voor werk.

Ik ben weer aan een kerstles bezig, maar trouwe lezers weten dat de kans groot is dat die nooit af komt. Ik doe mijn best, maar beloof niets.

Wat wel nieuw is, is de mogelijkheid om Zantara's Vision en de andere sites in donkere modus te bekijken. Daarvoor kun je een zogenaamde add-on (net zoiets als een plugin) downloaden voor de meeste browsers: Chrome, Firefox en Edge. Die heet Dark Reader en past een website zoveel mogelijk aan aan donker modus. Ik vind dat toch rustiger voor mijn ogen.
Je kunt de add-on HIER downloaden. Klik op de banner voor jouw browser. De link staat ook in de zijbalk van Zantara's Vision. Het is ook makkelijk per website weer uit te schakelen, voor wie het toch wat donker voor de ogen wordt. đŸ˜‰


ZV_pspgidsbanner2021
ZV_bannerZantarasShare2021
ZV_pspfotobanner2021
Geen nieuwe inhoud
Geen nieuwe inhoud
Geen nieuwe inhoud
ZV_bannerYoutube2021
Geen nieuwe inhoud
Dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende nieuwsbrief.
ZV_banner2021
Blijf gezond en blijf verbonden.
ZV_bannerforum2019
Deze nieuwsbrief heeft 263 abonnees
Email Marketing Powered by MailPoet