ZV_nieuwsbrief
IMG_20210610_140334 (Klein)
Dag lieve lezers,

Wat is het prachtig weer. Na het lange, koude en natte voorjaar, is dit weer een traktatie. Iets nuttigs te melden heb ik eigenlijk niet, maar wilde toch even wat van me laten horen.
verjaardag

Over Zantara

Ik ben met van alles bezig, maar niets het vermelden waard.
Aan de andere kant ben ik blij met een periode waar het een beetje voortkabbelt.

Ik geniet vooral van de tuin en het belooft een aantal mooie weken te worden. En dat betekent de dagen zoveel als mogelijk doorbrengen op het terras en in de tuin bezig zijn. De vele regen is goed geweest voor de tuin. Er bloeit van alles en veel uitbundiger dan de afgelopen, droge, jaren.
Ik besteed per jaar ongeveer een tientje aan eenjarigen. Daar mag een zonnebloem niet ontbreken. Alleen de kleur al, maakt me blij.

Verder ben ik bezig een website die ik gemaakt heb voor de organisatie waar ik als vrijwilligster voor werk, helemaal te updaten. Die gaat vooral over simpele fotobewerkingen, functies in Windows 10, WhatsApp etc.
Als het af is zal ik vragen of ik er op Zantara's Share naar kan linken. Het copyright van de site ligt helemaal bij mij, maar ik heb het gemaakt voor de organisatie, dus dan is navragen wel zo netjes.

Ik heb mijn WhatsApp van telefoon en computer verwijderd. Ik vertrouw die nieuwe update niet, ondanks de verzekering dat het delen van gegevens met Facebook niet voor de EU zou gelden en nu zelfs helemaal afgeblazen lijkt.
Eigenlijk vind ik het wel prima zo. Ik begin steeds meer weerzin te krijgen in het deel uitmaken van wat "social media" heet, maar vaak verre van sociaal is. Ik heb Signal voorlopig als alternatief voor een paar mensen en verder is er e-mail, mobiel bellen, Google Foto's en gewoon een sms-je. Als je echt met iemand in contact wilt blijven, is er altijd een mogelijkheid.

En verder ben ik inmiddels weer een streepje verder op de leeftijdsladder.
Op 11 juni ben ik 62 geworden. Gevierd met door man gebakken taart, met kaarsje en een set airpods. Niet van Apple, maar wel het systeem. Draadloze oordopjes die zichzelf opladen in het bewaardoosje. Dat hoeft maar af en toe te worden opgeladen, dus je hebt altijd opgeladen pods. Zo luister ik naar muziek op mijn telefoon. Ideaal bij het boodschappen doen en tijdens het sporten. En je kunt er ook nog een gesprek mee aannemen.

Eind volgende maand verwacht ik de nieuwe PSP en dit jaar kan ik die nog zonder problemen kopen. Ik kijk er naar uit.

Zo komen we de zomer wel door.

Ik wens iedereen een fijne en gezonde zomerperiode.

ZV_banner2021
Soms ontbreekt de inspiratie om lessen te schrijven. Ik werk nog steeds de site bij. Maar dat zie je als bezoeker niet zo. En ik probeer lessen over fotografie aan te passen aan de PSP Foto site. Ik hoop snel weer wat ideetjes te krijgen voor lessen. Voor de creatieve lessen heb ik bewust een pauze ingelast om me niet te laten beïnvloeden door lessen die ik nu maak op een forum.

Als de nieuwe PSP uitkomt, ben ik vanzelf weer druk met het maken van lessen.

Ik ben nog op zoek naar een goed programma om videoclips in PSP mee op te nemen, zodat ik kwalitatief goede filmpjes op Zantara's YouTube Kanaal kan zetten. Ik werk nu vooral met Powerpoint en dat heeft toch beperkingen. Weet een van de lezers nog een goed, gratis, programma om videoclips mee te maken?
ZV_pspgidsbanner2021
ZV_bannerZantarasShare2021
ZV_pspfotobanner2021
Pagina's bijgewerkt
Op deze site komen geen nieuwe pagina's. De bestaande pagina's worden bijgewerkt of aangevuld om de overzichtelijkheid te behouden.
Nieuw toegevoegd:
Fotoframes
Geen nieuwe lessen
ZV_bannerYoutube2021
Geen nieuwe lessen
ZV_banner2021
Blijf gezond en blijf verbonden.
Dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende nieuwsbrief.
Laat me weten of er behoefte is aan nieuw, eigengemaakt materiaal en zo ja, welk materiaal. Ik ben geen tuber.
ZV_bannerforum2019
Deze nieuwsbrief heeft 268 abonnees