Zomer 2019
ZV_nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief:
  • Nieuw jasje voor de nieuwsbrief
  • Over Zantara
  • PSP Vraagbaak weer up-to-date
  • PSP 2019
  • Nieuwe en herziene lessen
Redactie
Een nieuwe zomer, een nieuw jasje voor de nieuwsbrief

Van de redactie

Zantara is al jaren bezig om de software voor de nieuwsbrief te updaten. Dat wilde maar niet lukken, dus ik had het eigenlijk een beetje opgegeven.
In april heb ik een ander pakket en een upgrade genomen bij mijn websiteprovider en ziedaar, opeens wilde de update wel lukken.
Dus daarom een nieuw jasje voor deze zomereditie van de nieuwsbrief.
Een afbeelding van...
DSCN1731
Dit zijn dagen waarin ik me rijk voel.
Ik zit op ons terras (zie foto hierboven) deze nieuwsbrief te typen. Het is nu 28 graden, maar ik kan heel goed tegen de warmte, zolang die maar droog is. De parasol gaat al vroeg op en zo zit ik de hele dag lekker in de schaduw.

Verder zijn we net een week terug van een weekje Engeland. Het weer was ronduit slecht te noemen. Zelfs de eendjes schuilden bij de caravan.
Toch hebben we elke dag wel tripjes gemaakt en vaak bleef het droog, terwijl wij buiten waren.
In diezelfde vakantie ben ik 60 geworden. De enige zonnige dag van die vakantie, trouwens. Ik vind dat dan toch een mijlpaal, die 60.

Om me in de 21e eeuw te houden, heb ik een gloednieuwe smartphone gekregen. Die heeft zojuist een update naar Android 9 gekregen en mijn oude smartphone had 5.0.1 ofzo. Heb ik weer van alles uit te vogelen.
Ik had er geen interesse in gehad als mijn zorgverzekeraar en de overheid niet besloten had dat mijn oude foon een te oude Android versie had en dus hun eigen apps niet meer ondersteunde. En DigID gebruik ik nog al eens en dat moet allemaal digitaal, tegenwoordig. Zo kon ik ook Burgernet niet meer gebruiken en begon ook de app die ik voor mijn bloedsuikers gebruik ook te sputteren.

En ik heb weer lol in het leren van een gloednieuw besturingssysteem, een heel groot scherm en een goede camera.

Voor dit soort dingen is Engeland veel goedkoper. Dat scheelt zomaar ruim 60 euro.

Het is een Nokia 3.1 plus. Ik kan die iedereen die voor onder de € 200 een smartphone zoekt aanbevelen.

ZV_logoforum2018
PSP Vraagbaak is weer up-to-date

Ik kreeg in april bericht van mijn website provider dat ik iets moest updaten.
Ik heb van de gelegenheid gebruik gemaakt om te kijken of er niet een mogelijkheid was om meer webruimte te krijgen, zonder al te veel bij te hoeven betalen.

Toen bleek dat ik een sterk verouderd pakket had en dat ik voor minder geld heel veel meer ruimte kreeg. Geen gezeur meer met afbeeldingen weglaten of op postzegelformaat laten zien.

Voor de website had die verplichte update verder geen consequenties.
Maar het forum begon foutmeldingen te geven.

Toen heb ik maar eens even heel diep adem gehaald en een update geïnstalleerd, die eigenlijk al heel lang geleden had gemoeten. Ik durfde dat niet goed, omdat ik bang was dat het hele forum dan niet meer werkte.

En ik kreeg gelijk. Inloggen werkte niet meer en de (soms boze) mailtjes stroomden binnen over mensen die vaak niet actief zijn, maar kennelijk wel veel meelezen.

Ik kon niet vinden waar het aan kon liggen en ook op het internet kon ik er niets over vinden.

Toen ben ik maar lid geworden van het forum dat over die forumsoftware bericht. En daar heeft iemand me geholpen om het forum weer draaiend te krijgen. Geheel belangeloos. Dank je wel, El Torro. Het bleek natuurlijk een vinkje teveel te zijn. Eenmaal weggehaald werkte het forum weer.

Helemaal vlekkeloos werkt het nog niet. Maar krijg je een melding dat het formulier ongeldig is, druk dan op de CTRL-toets op je toetsenbord, houd die vast en klik dan op F5. Daarmee ververs je de pagina en is het probleem opgelost. De forumcookies legen wil ook helpen.

Op het openbare bord van PSP Vraagbaak staat een topic: Problemen met inloggen?
Daar staat een uitleg over het inloggen.

En verder kun je altijd naar de scrollende nieuwsregel op Zantara's Vision gaan. Zijn er problemen, dan lees je ze daar.
ZV_psp2019
Corel biedt haar plugin (filter) Particleshop nu gratis aan als je PSP 2019 Ultimate hebt. Voorheen zat dit ook nog wel eens als extra software bij een Ultimate versie.
Voor creatieve lessen heb je er niet zoveel aan, maar voor effecten voor foto's kan het best leuk zijn.

Wat zijn de voorwaarden?
* Je computer/laptop moet een x64-bits systeem zijn. Oudere computers/laptops zijn 32-bits en daar kun je ook PSP 2019 64-bits niet op installeren
* Je moet PSP 2019 Ultimate hebben
* Je moet zowel de 32-bit als de 64-bit van PSP 2019 hebben geïnstalleerd.
* Filter werkt alleen met PSP 2019 64-bits.

Het is terug te vinden onder Effecten > Insteekfilters > Painter > Particleshop

Hoe kom ik eraan?
* Open PSP 2019 64-bit
* Klik op het huisje helemaal bovenaan
* Kijk aan de linkerkant bij "Meer content" en in het grote scherm bij Particleshop en de knop Downloaden
* Volg de instructies bij het installeren. Het filter is helaas wel Engelstalig

Als je het filter wilt gebruiken raadt het je aan om een kopie van de bestaande laag te maken, om daar op te werken. En vraagt dan om Particleshop te starten.


Nieuwe en herziene lessen


Dat was het weer voor deze keer. Tot de volgende nieuwsbrief. Ik wens alle lezers zon in hun hart en een zo goed mogelijke gezondheid.
ZV_banner2019
ZV_logoforum2018
zv_bannerzantarasshare
youtube 
MailPoet